Hoppa till huvudinnehållet

Många militära fordon ute på vägarna den här veckan

Publicerad:
En hel del militära fordon kommer att synas på vägarna den närmaste tiden. Foto: Zsuzsanna Höjvall/Försvarsmakten

Under den kommande dryga veckan kommer det att synas en hel del militära fordon ute på vägarna i Skaraborg. Anledningen är att Göta Trängregemente i Skövde genomför värnpliktsövningar.

Chansen att möta en eller flera militära konvojer ute på vägarna i Skaraborg, främst lastbilar, är stor den kommande dryga veckan. Anledningen är att Göta Trängregemente (T2) vid Försvarsmakten i Skövde genomför trafikövningar som är en del av värnpliktsutbildningen, och som nu går in i ett intensivare skede.

– Detta är en sedan länge planerad övningsverksamhet. T 2 är ett logistikförband, och vi utbildar inom försvarslogistik såsom sjukvård, förnödenhetsförsörjning, förplägnad (mat i fält) och trafik- och transportledning. Under övningsserien övas krigsförbanden i successivt allt komplexare övningar. Den kommande slutövningen, som äger rum i maj, är som en sorts examen för våra värnpliktiga, och även en viktig del i utbildningen för officerskadetter. Att vi är ute och övar är en del av arbetet med att stärka Sveriges försvarsförmåga, säger Zsuzsanna Höjvall, kommunikationschef på Göta Trängregemente i ett pressmeddelande och uppmanar allmänheten:

– Tänk på att köra lugnt och hålla avstånd i trafiken.

Artikeltaggar

FörsvaretSamhälleSkaraborgSkövdeTrängregementet

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.