Hoppa till huvudinnehållet

Arvid belönad efter miljon-insamlingen till Musikhjälpen

Publicerad:
 Arvid Ståhl fick påskägg och presentkort av Camilla Rickstrand.
Arvid Ståhl fick påskägg och presentkort av Camilla Rickstrand. Foto: Roland Svensson

Skövdekillen Arvid Ståhl, 7 år samlade in rekordmycket pengar till Musikhjälpen förra året. Hela 1,5 miljoner kronor blev resultatet till insamlingen ”För en värld utan barnarbete” – och nu blir han själv belönad för sitt arbete.

Arvid Ståhls insamlingsbössa ”Arvid skidar för Musikhjälpen” var den allra största privata bössan som samlades under förra årets musikhjälpsevenemang. Drygt 1,5 miljoner kronor samlades in – bland annat efter att ha uppmärksammats under programmets livesändning.

Arvid samlade ihop 1,5 miljoner till Musikhjälpen

På torsdagen var det Arvids tur att bli gratulerad för sin insats i Billingens skidspår. Drygt 20 kilometer gav klirr i kassan till Musikhjälpen - betydligt mer är insamlingsmålet på 5 000 kronor som han först siktat på.

Camilla Rickstrand på eventföretaget Rickstrand & Co delade ut två priser för att visa honom uppskattning.

Ett presentkort till äventyrsbadet i Arena Skövde – och kanske bäst av allt; ett rejält påskägg fyllt med drygt två kilo godis var belöningen för insamlingsbragden.

Ett fullproppat påskägg var en av belöningarna som Arvid Ståhl fick för sitt slit i skidspåret.
Ett fullproppat påskägg var en av belöningarna som Arvid Ståhl fick för sitt slit i skidspåret. Foto: Roland Svensson

– Vi tycker att Arvid ska få något för mödan, han har samlat in en massa pengar till förmån för andra barn och nu vill vi uppmärksamma honom för allt hans slit i skidspåret, säger Camilla Rickstrand.

– Jättekul, jag gillar att bada och tycker om godis. Men jag ska dela med mig också, min syster tycker också om godis, säger Arvid och avslöjar var hans hemliga godisgömma finns.

– Brukar gömma lite godis i min bokhylla, det är ett bra ställe, säger han innan det är dags att hugga in på en annan av hans favoriter; läsk och wienerbröd man bullat upp med dagen till ära.

Varje år uppmärksammar Musikhjälpen en internationell humanitär katastrof där de engagerar lyssnare och tittare för att samla in pengar till olika ändamål.

Artikeltaggar

Billingens fritidsområdeMänskligtMusikhjälpenSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.