Halvmaran gör comeback – Proppen är i fara

Publicerad:
Andreas Magnusson har vunnit Skövdeloppet och är anmäld igen. Foto: Johan Espefält

2019 genomförde IFK Skövde Friidrott Skövdeloppet senast. På lördag är det äntligen dags igen.

– Det känns naturligtvis jättekul att vi är på gång igen, säger tävlingsledaren Stefan Karlsson.

Pandemin satte stopp för loppet såväl 2020 som 2021, men nu är restriktionerna borta och det går det alldeles utmärkt att arrangera igen.

Det mest är sig likt när loppet nu gör comeback, start och mål är förlagt till Lillegårdens idrottsområde. Huvudsträckan är en halvmara på 21,1 km med både tävlingsklass och motionsklass, men det finns även motionsklass på 10,5 och 5 km.

När det gäller tävlingsklasserna fungerar tävlingen även som ett DM för löpare inom det Västsvenska Friidrottsförbundet.

Loppet ingår också i Furhoffs Långloppscup.

"Anmäler sig sent"

Det är tre år sedan den senaste upplagan genomfördes och frågan är hur det är med intresset i spåren av den långdragna pandemi som inneburit stora begränsningar när det gäller idrottstävlingar.

På torsdageftermiddagen var det drygt 60 löpare som anmält sig och det är färre än tidigare, men Stefan Karlsson hoppas på att det kommer droppa in anmälningar. Vi tror på att det blir över 100 som springer.

– Tendensen är att allt fler väljer att anmäla sig sent och det går bra att göra det ända fram till 30 minuter innan start, upplyser Karlsson som fortsätter:

– Hur som helst är det kul att vara i gång igen och vi får se det här årets upplaga som en omstart.

Osäkert med Proppen

Efter Skövdeloppet brukar IFK Skövde Friidrott flytta över allt fokus på säsongspremiären av den populära terrängpropagandan "Proppen" som genomförs på Billingens fritidsområde.

Enligt plan skall det vara dags den 4 maj, men Stefan Karlsson känner oro.

– Vi fick nyligen besked om att skidstadion skall stängas av då det skall göras stora arbeten där och det gör att vi inte kan använda den ordinarie bansträckningen. Just nu känns det mycket osäkert, men får titta på vad vi kan göra. Proppen är ju mycket populärt bland barn och ungdomar och det vore verkligen trist om vi inte kan arrangera under våren, säger Stefan.

Artikeltaggar

Andreas MagnussonFriidrottIFK Skövde FIK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare