Hoppa till huvudinnehållet

SHF-spelaren gör lagkamraten sällskap – klar för samma tyska klubb

Publicerad:
Nora Jakobsson van Stam har skrivit på för BSV Sachsen Zwickau i Bundesliga. Den tidigare Skövde HF-spelaren följer därmed lagkamraten Hannele Nilsson som presenterades av den tyska klubben under torsdagen.
Nora Jakobsson van Stam har skrivit på för BSV Sachsen Zwickau i Bundesliga. Den tidigare Skövde HF-spelaren följer därmed lagkamraten Hannele Nilsson som presenterades av den tyska klubben under torsdagen. Foto: Skaraborg NWT Media

Nora Jakobsson van Stam gör Hannele Nilsson sällskap i Tyskland.

Även den 27-årige kantspelaren har skrivit på för BSV Sachsen Zwickau i Bundesliga.

På torsdagen blev det officiellt att Skövde HF-spelaren Hannele Nilsson har skrivit kontrakt med BSV Sachsen Zwickau i den tyska ligan.

Skövdespelaren till Bundesliga: ”Passar min spelstil väldigt bra”

Att hon skulle lämna Skövde HF var klart sedan tidigare. Nilsson blev tillsammans med fyra andra spelare avtackade i samband med en seriematch för Skövde HF i slutet av säsongen.

Skövde HF:s Nora Jakobsson van Stam flyttar till Tyskland för spel med BSV Sachsen Zwickau i Bundesliga.
Skövde HF:s Nora Jakobsson van Stam flyttar till Tyskland för spel med BSV Sachsen Zwickau i Bundesliga. Foto: Oscar Rickstrand

Då blev Nora Jakobsson van Stam också avtackad och nu står det klart att även kantspelaren har skrivit på för BSV Sachsen Zwickau i tyska Bundesliga.

"En svenska kommer sälla ensam", skriver den tyska klubben på sociala medier på fredagen och meddelar att Jakobsson van Stam ansluter.

– Tiden har kommit för mig att lära känna ett nytt land och nya människor, säger Jakobsson van Stam i ett uttalande.

– Zwickau erbjuder mig utmärkta förutsättningar för att anta den här utmaningen. Jag blev väldigt varmt mottagen och kunde göra ett gott intryck på laget och tränaren. Jag har besökt staden och gillar den verkligen. Jag kan inte vänta på att få starta säsongen med BSV, fortsätter 27-åringen som har Skara HF som moderklubb.

Artikeltaggar

HandbollHannele NilssonNora Jakobsson van StamSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.