Hoppa till huvudinnehållet

Efter kritiken – nu avsäger sig Bergman sitt uppdrag

Publicerad:
Anna Bergman är med på nystartade Skövdepartiets valsedel i höst.
Anna Bergman är med på nystartade Skövdepartiets valsedel i höst. Foto: Anneli Malm

Anna Bergman företräder inte längre Moderaterna, men sitter kvar på moderata uppdrag i socialnämnden.

Det har den moderata ledningen protesterat mot. Nu avsäger hon sitt uppdrag.

– Det har pågått ett drev från alliansens ledare som kulminerat, säger Bergman.

I början på förra veckan avsade sig Anna Bergman sitt uppdrag i kommunfullmäktige, och dagen därpå fanns hon med på nystartade Skövdepartiets valsedel till höst.

Men Bergman hade initialt för avsikt att sitta kvar som ordförande i socialnämnden – vilket moderata ledningen reagerade på.

– Det är inte alls rimligt att man sitter kvar på moderat uppdrag när man företräder ett annat parti, sade Theres Sahlström (M) till SLA då.

Bergmans vill sitta kvar: ”Inte rimligt att byta ordförande”Sahlström (M) om Bergmans: ”Inte alls rimligt att man sitter kvar”

Lämnar uppdraget

Nu avsäger sig Anna Bergman sitt uppdrag i socialnämnden. Det berättar hon i ett pressmeddelande tidigt på onsdagsmorgonen.

– Jag har avsagt mig ordförandeskapet i socialnämnden och lämnar därmed samtliga politiska uppdrag för den här mandatperioden. Jag vill tacka både nämnden och tjänstepersonerna för ett gott samarbete under de sex år jag haft uppdraget. Det har varit mycket lärorikt och intressant.

"Kräver min avgång”

Bergman ställer sin plats till förfogande – efter vad hon uppfattat som ett krav från alliansens ledare.

– Det har pågått ett drev från alliansens ledare som kulminerat i att man ringt runt till nämndens ledamöter och förmått dem att kräva min avgång. Jag respekterar nämndens uppfattning och ställer min plats till förfogande.

Kommunalvalen i Sverige äger rum på söndagen den 11 september.

Artikeltaggar

Anna BergmanModeraternaPolitikSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.