Hoppa till huvudinnehållet

Fartfyllda dagar när Skövde city week går av stapeln

Publicerad:
Skövde city week intar staden mellan 3-6 juni för spännande aktiviteter.
Skövde city week intar staden mellan 3-6 juni för spännande aktiviteter. Foto: Anna-Lena Ahlström, Pressbild, Niclas Brunzell, Morgan Norman

Fartfyllda aktiviteter och härlig underhållning väntar när Skövde city week intar staden under fyra dagar mellan 3-6 juni. På scen besöks Skövde av Mellovinnaren Cornelia Jacobs under lördagen.

– Skövde har ett rikt kulturliv och den här helgen erbjuder vi något för alla, säger Jonna Ahlander, kulturproducent Skövde kommun, i ett pressmeddelande.

Skövde city week blir en helg då aktörerna i Skövde går samman och plockar fram en helg för alla besökare med musik, rörelse och spelglädje.

Kulturlabbet, det nya kulturhuset för unga, invigs i samband med city week. Gå på spelmässa, se artister på scen, sjung med i allsången, följ med på utomhusteater, prova på SM-idrotter, heja på de tävlande i Skövde City Run och fira nationaldagen tillsammans med pompa och ståt!

– Det blir flera kulturuttryck under en och samma helg som teater, dans, prova på aktiviteter och musik. På scen erbjuds bland annat gratiskonsert den folkkära artisten Moneybrother och Mellovinnaren Cornelia Jacobs under lördagen, säger Jonna Ahlander.

Uppladdning inför SM-veckan

Skövde city week lämnar ingen utanför, i Commerce kommer en spelmässa för de med stort intresse för gaming och för den sportintresserade kommer det finns möjlighet att pröva på SM-idrotter inför SM-veckan i februari nästa år.

– När vi blev utsedda att få arrangera SM-veckan tog vi tidigt ett beslut om att göra något mer av evenemanget än bara vecka fem 2023. Vi gör det anpassat efter säsongen och utökar med mer nöje. Det blir en blandning mellan idrottsuppvisningar, prova på och uppträdanden, säger Micael Worbin, projektledare SM-veckan, Next Skövde.

Music quiz på Hertig Johans torg

Det efterlängtade Kulturlabbet öppnas under Skövde city week. Dit kommer Kass humor-gänget, Thomas G:son lär unga att skriva låtar och Oskar ”Mollgan” Schwartz delad med sig av sina skills i rap/hiphop.

– Kulturlabbet blir ytterligare en plats mitt i Skövde där ungdomar kommer få möjligheten att utveckla sitt skapande. Huset har en fantastisk potential och den här helgen är alla varmt välkomna att ta del av verksamheten, säger Jonna Ahlander, kulturproducent.

På fredagen och söndagen blir det ett music quiz på Hertig Johans torg, öppet för alla att delta. På söndagen blir det dessutom utomhusbio på torget på kvällen när mörkret lägger sig.

Artikeltaggar

CommerceHertig Johans torgJonna AhlanderMicael WorbinMusikNext SkövdeNöje/KulturSkövde kommunSM-veckanThomas G:son

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.