Hoppa till huvudinnehållet

Godkänt efter inspektion: ”Inte funnit några brister”

Publicerad:
Skolinspektionen har gjort en tillsyn av introduktionsprogrammen på Kavelbrogymnasiet som får godkänt av myndigheten.
Skolinspektionen har gjort en tillsyn av introduktionsprogrammen på Kavelbrogymnasiet som får godkänt av myndigheten. Foto: Tobias Larsson Franzén

Introduktionsprogrammen på Kavelbrogymnasiet får godkänt av Skolinspektionen. Skolan uppfyller kraven och myndigheten har inte funnit några brister.

Under två dagar i mars i år genomförde Skolinspektionen en riktad tillsyn av introduktionsprogrammen på Skövde Gymnasium Kavelbro där 142 elever är inskrivna.

De genomförde digitala gruppintervjuer med elever, lärare, representanter för elevhälsan, biträdande rektor och rektor.

De områden som granskats är trygghet, studiero, åtgärder mot kränkande behandling och introduktionsprogrammens organisation.

Skolinspektionen skriver i sitt beslut att: ” Det har vid tillsynen inte framkommit annat än att skolenheten uppfyller författningarnas krav inom de arbetsområden som granskats.”

– Det är glädjande att Skolinspektionen inte funnit några brister i vår verksamhet. Det stärker oss i vårt fortsatta kvalitetsarbete, säger Anne-Cathrine Gunnerek, rektor för introduktionsprogrammen i ett pressmeddelande.

Skolinspektionen avslutar ärendet.

Artikeltaggar

KavelbrogymnasietSkola och utbildningSkolinspektionenSkövdeSkövde kommun

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.