Hoppa till huvudinnehållet

Larsson: ”Det kändes som en matchboll”

Publicerad:
Reporter Jan Larsson
Jan Larsson
jan.larsson@sla.se

IFK Skövde skall göra upp i SM-semifinalserien med IFK Kristianstads i bäst av fem matcher. Efter torsdagens grymma drabbning i Arena Skövde kan man fråga sig om IFK Skövde redan ha slagit in matchbollen?

Okej, kanske lite väl drastiskt att resonera så, men resultatet är verkligen blytungt såväl för vinnaren som för förloraren.

Jag menar; som matchen utvecklade sig måste det har varit en riktig jobbig hemresa för IFK Kristianstad. Det kändes som om de hade greppet om matchen både länge och väl. Att Jonas Wille var på väg att vinna det taktiska spelet mot kollegan i IFK Skövde Henrik Signell.

Länge hade Jack Thurin det jobbigt, även Dan Beck-Hansen plockades bort från linjen framåt och i målet hade Fabian Norsten svårt att komma åt bollarna.

Kristianstad hade ledningen med 22-16 och 24–19, innan IFK sakta kunde krympa avståndet, men det kändes ändå som om det var lite fördel för Kristianstad då lag som hämtar in underlägen ofta inte orkar hela vägen.

”Ödets ironi”

Nu var IFK nära att vinna under ordinarie tid, men Matias Helt Jepsen passade fel med tio skeunder kvar och matchen gick till förlängning

Viktor Hallén och IFK Skövde stod för en grym vändning.
Viktor Hallén och IFK Skövde stod för en grym vändning. Foto: Erica Augustsson

Även här fanns det läge för lagen att avgöra, men det hela gick till straffar. En miss från Anton Hallbäck räckte för att Kristianstad skulle tappa matchen. Brände och brände förresten, nej det var Fabian Norsten som stod för en suverän parad.

IFK satte sina straffar och lite ödets ironi att det var Mat+ias Helt Jepsen som avgjorde matchen. IFK Skövdes danska spelmotor som nästa säsong skall spela för just Kristianstad.

Jublet i Arena Skövde visste inga gränser efter IFK Skövdes grymma vändning där just spelare som länge hade det tungt klev fram, jag tänker på Norsten och Jack Thurin som verkligen klev fram när det behövdes som mest.

Viktiga insatser

Jag vill även lyfta fram Adam Ljungquist som kom in med massor av energi framåt när IFK kom tillbaka i matchen. Samma med lagkaptenen Adam Samuelsson som mycket förtjänstfullt kom in i försvarsspelet. Utan deras insatser hade det aldrig gått att vända matchen. Kristian Svenssons försvarsspel i förlängningen skall inte heller glömmas.

Okej, nu står det bara 1–0 i matcher till IFK Skövde och det är långt kvar, men från början kändes det som det var IFK Skövde som skulle åka på en riktig käftsmäll när laget hängde på repen i andra halvlek, men lyckades resa sig och komma tillbaka och nu känner jag att det är fördel.

Tror dessutom att det nya täta matchschemat gynnar IFK Skövde som gick runt på fler spelare än Kristianstad.

Artikeltaggar

Adam LjungquistAdam SamuelssonDan Beck-HansenFabian NorstenHandbollHenrik SignellIFK KristianstadJack ThurinJonas WilleKristian SvenssonViktor Hallén

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.