Nedslående läsning om skolan

Insändare
PUBLICERAD:
Den bistra sanningen är att skolan i Skövde under många år varit underfinansierad, hävdar tre socialdemokrater. Illustrationsbild.
Foto: JESSICA GOW / TT
Det var en nedslående läsning i SLA (27/4) från ”Lärare som snart ger upp”, inte minst för att liknande vittnesmål ifrån Skövdes skolverksamhet återkommit vid ett flertal tillfällen under ett antal år. Den situation som beskrivs i insändaren stämmer också väl överens med den som i andra sammanhang ges ifrån personal, elever och föräldrar.

Den bistra sanningen är att skolan i Skövde under många år varit underfinansierad och eftersatt, något vi som socialdemokrater påpekat och agerat för att åtgärda. För oss som kommunpolitiker är ett av de absolut främsta ansvaren att säkerställa att våra barn får en god utbildning, helt uppenbart har den alltför länge styrande borgerligheten i Skövde tappat det fokuset och har inte heller kraft att åtgärda problemen.

En röst på Socialdemokraterna i Skövde i höstens val är en röst för en skola med tillräckliga resurser för att bedriva en bra verksamhet, det ska dock sägas att situationen har tillåtits att gå så långt att det kommer att ta tid att åtgärda den. Det kommer att krävas långsiktiga insatser vilket också är skälet till att vi tagit fram ett skolpolitiskt program med 49 punkter för att få till en hållbar positiv förändring.

Så svaret är att det finns politiker som lyssnar och har kraft och idéer för att rätta till de brister som finns i skolan i Skövde idag och vi är beredda att ta ansvaret efter höstens val.

Johan Ask (S)

Oppositionsråd

Maria Hjärtqvist (S)

Gruppledare

Robert Ciabatti (S)

Andre vice ordförande Barn – och utbildningsnämnden

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.