Hoppa till huvudinnehållet

Saints redo för premiär: ”Ser mest av allt fram emot spel i Europa”

Publicerad:
Reporter Linus Hellman
Linus Hellman
linus.hellman@sla.se
Skövde Saints begår seriepremiär i helgen när det är dubbla matcher mot Enköping på hemmaplan i softbollsserien. Tränaren Priya Mohlén Wendel är förväntansfull.
Skövde Saints begår seriepremiär i helgen när det är dubbla matcher mot Enköping på hemmaplan i softbollsserien. Tränaren Priya Mohlén Wendel är förväntansfull.

Skövde Saints är redo för en ny säsong där Skövdetjejerna utöver softbollsserien den här gången även ska spela i Europa.

– Vi ser mest av allt framemot att få spela i Europa i höst. Det blir en bra uppladdning inför slutspelet, säger Saints tränare Priya Mohlén Wendel inför helgens premiär mot Enköping.

De senaste två säsongerna har präglats av coronapandemin som har satt sina begränsningar.

Nu är det dags för en normal säsong för Skövde Saints där det inte bara är ligaspel på programmet.

I augusti deltar Saints i Cupvinnarcupen som är den andra högst rankade cupen i Europa. Spelplats är Paris, Frankrike.

– Vi spelar i B-poolen. Vi kommer få ett antal matcher under en vecka. Det ska bli riktig roligt. Det är en höjdpunkt på säsongen och det är vi jätteladdade för att få åka på. Det är jättenyttigt för oss, säger tränaren Priya Mohlén Wendel.

Inleder på hemmaplan

På lördag möter softbolldamerna Enköping på hemmaplan i säsongspremiären.

– Vi har haft problem med många skador. Vi vet inte omfattningen på alla skador än. Vi får ha is i magen och hoppas att det inte är alltför farligt. Vi har fått in någon ny tjej vilket är jättepositivt. Tjejerna är kvar ifrån förra säsongen men skador under vintern har stört och sedan har det också tillkommit några skador nu. Vi har inte kunnat ha den trupp vi har på pappret vid varje träning.

– Det ska bli jättekul att få komma i gång. Det är fantastiskt att vi ändå kan göra bra ifrån oss. Alla har ett bra driv. Vi har spelare men vi är inte jättemånga. Vårt bekymmer är att våra spelare är utspridda på andra orter. Vi har ändå ett stabilt gäng som i princip är på varje träning. Vi är sårbara på vissa positioner när det gäller just pitchningen, fortsätter Priya Mohlén Wendel.

Sju lag i serien

Softbollsserien innehåller sju lag. Totalt ska lagen spela tolv matcher vardera. Det är dubbelmatcher och lagen kommer endast att mötas vid ett tillfälle. Saints spelar på hemmaplan mot Enköping, Örebro och Falun.

Seriesegraren är direktkvalificerad till semifinal. Övriga sex lag spelar kvartsfinal där de högst placerade lagen i softbollsserien har hemmaplansfördel. Matchserierna avgörs i bäst av tre.

– När vi väl närmar oss slutspel är vi alla väldigt hungriga på att jaga det där guldet. Oavsett om vi har förutsättningar eller inte är målsättningen det.

Mohlen Wendel säger att klubben har gjort klart med en amerikansk spelare som ansluter i juni. Ytterligare en spelare ifrån andra sidan Atlanten kan tillkomma.

Tre spelare ifrån Skövde Saints softbollsdamer åkte i dagarna till Skarpnäck för en träningshelg med U22-landslaget i softboll. Lina Larsson var med som tränare medan Elin Eklund och Alice Söderström var med och spelade.

Lag med Bromölla

I helgen spelade Skövde Saints basebollherrar premiär på hemmaplan mot Göteborg Sharks.

Det blev dubbla förluster mot ett hungrigt Göteborg för Skövdelaget som spelar tillsammans med Bromölla i regionserien.

Saints fick inte ihop ett helt Skövdelag och fick då möjlighet att spela tillsammans med Skåneklubben.

Artikeltaggar

Softboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.