Hoppa till huvudinnehållet

Carina sade upp sig och satsar fullt ut: ”En dröm sedan länge”

Publicerad:
För Carina Bergqvist har det varit en dröm sedan länge att ha ett eget företag. Sedan tre år tillbaka lever hon sin dröm och har nu utökat sin verksamhet.
För Carina Bergqvist har det varit en dröm sedan länge att ha ett eget företag. Sedan tre år tillbaka lever hon sin dröm och har nu utökat sin verksamhet. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Det började med diverse nytt och gammalt på loftet, på Qvarnegården i Rådene för ungefär tre år sedan. Men utbudet och engagemanget växte och snart insåg Carina Bergqvist att hon behövde mer plats. Efter att ha använt garaget som nödlösning kunde Carina på långfredagen inviga sina nya lokaler i brygghuset.

Tidigare har Carina jobbat i köket och cafeterian på Kavelbrogymnasiet. Men hela tiden har Carina odlat ett intresse för inredning, blommor och trädgårdar. Efter att ha läst en grundkurs om handelsträdgårdar, börjat på Rosenlunds Trädgård och fått kontakt med Drivhuset på Högskolan i Skövde tänkte hon att det nu var hennes tur, nu var det bara att köra.

– Det har varit en dröm sedan länge att starta eget, säger Carina. Jag hade väl tänkt att dela det här och jobba kvar halvtid men jag slutade på Kavelbro. Jag sade upp mig och kör det här på heltid.

Invigning

För Carina känns det riktigt bra att nu kunna ta sina nya större lokaler i bruk.
För Carina känns det riktigt bra att nu kunna ta sina nya större lokaler i bruk. Foto: Amelie Länsberg Rylander

På långfredagen var det dags för invigning av de nya lokalerna, i brygghuset. Tanken med det nya är att var sak mer ska få sin fasta plats så det blir tydligare var de olika sakerna finns. Kunderna verkade gilla det och Carina trivdes som fisken i vattnet.

– Det var jättekul. Vi hade mycket folk och vi hade bra väder. Jag älskar kundkontakten. Det är jätteroligt att de hittar ut hit till landet.

Framtidsplaner

Qvarnegårdens verksamhet började för tre år sedan uppe på loftet. Det gamla kommer få vara kvar men få samsas med mer trädgårdsrelaterade saker.
Qvarnegårdens verksamhet började för tre år sedan uppe på loftet. Det gamla kommer få vara kvar men få samsas med mer trädgårdsrelaterade saker. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Drömmen nu för Carina är att fortsätta utveckla sin verksamhet och kunna hålla öppet mer än två dagar i veckan. Hon vill få till en planteringshörna och satsa mer på det trädgårdsrelaterade. Hon vill få till sin fikahörna mer, åka på mässor och marknader för att få och sprida inspiration. Hon vill också gärna fortsätta med självbetjäningen för köp av till exempel jord eller blommor, något som hon började med i samband med pandemin.

– Det är omtyckt. Jag tror att många idag vill komma ut på landet.

Carina framför självbetjäningsvagnen som brukar stå ute vid vägen.
Carina framför självbetjäningsvagnen som brukar stå ute vid vägen. Foto: Amelie Länsberg Rylander
Katten Josef finns ofta med och välkomnar kunderna, ofta ett uppskattat inslag enligt Carina.
Katten Josef finns ofta med och välkomnar kunderna, ofta ett uppskattat inslag enligt Carina. Foto: Amelie Länsberg Rylander
Carina berättar att de har velat bevara det gamla på loftet även om de tagit in nytt också.
Carina berättar att de har velat bevara det gamla på loftet även om de tagit in nytt också. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Artikeltaggar

BlommorDrivhusetFöretagandeNäringslivRådeneRosenlunds trädgårdSkövde kommunTrädgård

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.