Hoppa till huvudinnehållet

Eurovisionaktuella stjärnan till Lilla Björkö i sommar: ”En specialspelning”

Publicerad:
När Lilla Björkö bestämde sig för att försöka boka Cornelia Jakobs i höstas var hon en up and coming artist. Nu är hon högaktuell i Eurovision. Foto: Anna-Lena Ahlström/Pressbild

Det blir stjärntätt på Lilla Björkö i sommar. Nu har de släppt hela programmet för sin konsertsommar 2022 och kan välkomna Cornelia Jakobs, Daniel Adams-Ray och Sarah Klang till konserter utanför stationshuset i Svaneberg.

Emil Jensen, Moonica Mac, Crying day care choir och David Ritschard har sedan tidigare släppts. Nu är hela programmet klart och Lilla Björkö fortsätter att boka stora namn.

Cornelia Jakobs vann Melodifestivalen och representerar Sverige i Eurovision nu i maj. Den 27 juli kommer hon till trädgårdspuben utanför Lugnås och inviger konsertsommaren. Veronica Tigerberg på Lilla Björkö förklarar att Cornelia Jakobs redan förra året var en favorit som spelades ofta mellan akterna på stationsplanen.

– Men i höstas bestämde vi oss för att försöka få till en spelning live 2022. För oss var hon då en up and coming artist som vi verkligen trodde på. Vi försöker varje år att boka en eller ett par sådana akter som vi vill lyfta fram för vår publik. Men då var vi helt ovetandes om att hon skulle vara med i någon form av musiktävling. Det förvånar oss inte att hon vann hela skiten, trots att hon inte är en traditionell mello-artist, säger Veronica Tigerberg i ett pressutskick.

Hos oss blir det mer intimt och genuint, precis som vi vill ha det.
Veronica Tigerberg

Intim spelning

I sommar ger sig Cornelia Jakobs ut på turné över hela landet, men spelningen på Lilla Björkö blir speciell för då kommer hon att spela unplugged.

– Cornelia kommer att göra en specialspelning hos oss, något annat än det hon kommer köra under resten av sin turné i sommar. Hos oss blir det mer intimt och genuint, precis så som vi vill ha det.

– Artisterna tycker att denna typ av intima konserter är fantastiskt roliga att göra då man oftast kommer närmare publiken och det blir en annan typ av känsla jämfört med gig på större festivalscener, säger Markus Persson på Jubel, en av bokarna som Lilla Björkö samarbetar med.

Daniel Adams Ray spelar på Lilla Björkös Grande finale. Konsertarrangören blev helt hänförda av honom i en rökig klubblokal i Skara 2010. Nu kommer han till deras trädgårdspub.
Daniel Adams Ray spelar på Lilla Björkös Grande finale. Konsertarrangören blev helt hänförda av honom i en rökig klubblokal i Skara 2010. Nu kommer han till deras trädgårdspub. Foto: Dennis Wernersson/Pressbild

På Lilla Björkös Grande finale den 19 augusti kommer ingen mindre än Daniel Adams-Ray. Han var med i duon Snook och var med och formade den svenska hiphop-scenen under 00-talet. Som soloartist har han också nått stora framgångar, ”Gubben i lådan” var den mest streamade låten på svenska under hela 2010-talet.

Powerkvinna kommer

Juni 2021 släppte Daniel Adams-Ray sitt tredje soloalbum, ”Döda hjärtan kan slå igen”.

– Daniel kommer dundra in med fullsättning och lämnar nog ingen i området oberörd, säger Veronica Tigerberg.

Sedan tidigare är det klart att Sarah Klang kommer till Lilla Björkö den 5 augusti. Hennes musik beskrivs ofta som pop med vintagevibbar och amerikanska influenser och under 2022 är hon på en längre turné i Sverige och övriga Europa.

– Vi har följt Sarah Klangs sedan debuten 2016 med ”Love In The Milky Way”. Hon är en riktig powerkvinna som verkligen imponerar och det känns stort att välkomna henne ut till oss här på landet, kommenterar Veronica Tigerberg.

Sarah Klang med den mäktiga rösten kommer till Lilla Björkö den 5 augusti.
Sarah Klang med den mäktiga rösten kommer till Lilla Björkö den 5 augusti. Foto: Ida Blom/Pressbild

Artikeltaggar

KonserterLugnåsMusik

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.