Ingen Linderoth på bänken: ”Det räknar vi med”

Publicerad:
Skövde AIK:s tränare Tobias Linderoth protesterade mot ett domslut och var samtidigt utanför det tekniska området i mötet med Halmstad BK. Då fick han rött kort av domaren Oscar Johnson. Nu missar Linderoth matchen mot Dalkurd.

Skövde AIK får klara sig utan Tobias Linderoth i mötet med Dalkurd.

SAIK-tränaren fick rött kort i den senaste matchen mot Halmstad BK tidigare i veckan.

Han får nu istället följa fredagens match på Studenternas IP i Uppsala ifrån läktaren.

– Det räknar vi med och sedan hoppas vi att han är tillbaka på bänken mot Örebro nästa vecka, säger SAIK:s sportchef Per Åstemo.

Skövde AIK inkasserade sin första förlust i superettan tidigare den här veckan när Halmstad BK vann med 3–1 på Södermalms IP.

Här spricker Skövde AIK:s mäktiga svit: ”Kommer knappt ihåg”

Det var SAIK:s första hemmaförlust på nästan ett år.

– Vi mötte ett bra lag. Halmstad var duktigt. Jag tycker vi står upp bra och gör en godkänd insats mot ett bra motstånd, säger SAIK:s sportchef Per Åstemo.

Per Åstemo, sport- och klubbchef i Skövde AIK.
Per Åstemo, sport- och klubbchef i Skövde AIK. Foto: Erica Augustsson

Mål på fasta situationer

Gästerna tog fasta på situationerna och gjorde alla sina tre mål på hörnor.

– Hatten av för Halmstad. Vi brukar vara duktiga på att försvara oss på fasta situationer. De hade scoutat oss bra, fortsätter Per Åstemo.

Hyllningen: ”Är helt otroligt”

Det smällde rejält i duellerna i mötet med HBK. SAIK:s Linus Mattsson blev stämplad av en HBK-spelare efter paus. Han reste sig och spelade vidare innan han sedan blev utbytt.

– Det är inget bestående som tur är. Vi var tvungna att ta ut honom. Han var väldigt omtöcknad efter den smällen, säger Per Åstemo.

Även Mikael Mörk fick en smäll i bakhuvudet men rester sig och fullföljde matchen. Det gjorde inte mittbacken Gabriel Wallentin som byttes in i andra halvlek.

Skövde AIK:s Gabriel Wallentin byttes in i andra halvlek mot Halmstad BK med fick utgå skadad efter bara några minuter. Det ska inte röra sig om någon allvarlig skada. SAIK kommer att ledas av den assisterande tränaren Mikael Lindgren mot Dalkurd på fredag då huvudtränaren Tobias Linderoth är avstängd.
Skövde AIK:s Gabriel Wallentin byttes in i andra halvlek mot Halmstad BK med fick utgå skadad efter bara några minuter. Det ska inte röra sig om någon allvarlig skada. SAIK kommer att ledas av den assisterande tränaren Mikael Lindgren mot Dalkurd på fredag då huvudtränaren Tobias Linderoth är avstängd. Foto: CARL SANDIN

"Inget allvarligt"

Gabriel Wallentin kom in i spel efter 76 minuter men tvingades sedan utgå skadad i den 84:e matchminuten.

– Det rör sig om någon form av kompression. Han fick en smäll på muskeln som gjorde att han inte kunde spela vidare. Det är inget allvarligt. Det är en mjukdelsskada men det gör ont och han hade svårt att springa.

På fredagskvällen väntar bortamatch mot Dalkurd FF. Dalkurd har inlett seriespelet tungt och har endast vunnit en av sina sex första matcher i superettan.

Dalkurd är ifrån Borlänge med har valt att spela sina matcher i Uppsala på Studenternas IP.

Linderoths ilska: ”Då är vi snett ute”

SAIK kommer till spel utan tränaren Tobias Linderoth som är avstängd efter att han fått rött kort i senaste matchen mot HBK.

Artikeltaggar

Dalkurds FFFotbollPer ÅstemoSkövde AIKSuperettanTobias Linderoth

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare