Kvinna allvarligt skadad efter frontalkrock på väg 49

Publicerad:
Det blev långa köer på väg 49 utanför Skövde efter trafikolyckan på fredagseftermiddagen. Foto: Malin G Pettersson

Tre personer fördes till sjukhus efter en frontalkollision mellan en personbil och en mindre lastbil på väg 49 utanför Skövde. En kvinna är allvarligt skadad efter olyckan.

Det var under drygt en timme stopp i trafiken på väg 49 efter att en personbil och en lätt lastbil krockade i närheten av Våmb. Larmet om trafikolyckan kom vid 16.28 på fredagen. Räddningstjänst, polis och ambulans skickades till platsen.

– Det var två bilar i en frontalkollision, säger Mattias Wejshag, inre befäl på Räddningstjänsten östra Skaraborg.

Tre personer fanns i bilarna och de har alla tre har förts till sjukhus med ambulans, uppger räddningstjänsten. En av dem, en kvinna, har fått allvarliga skador i samband med olyckan.

Båda fordonen har bärgats från platsen och under tiden dirigerades trafiken av polis. Polis har tagit båda fordonen i beslag för en kommande trafikutredning.

Efter trafikolyckan blev det en bilkö på väg 49, det blev även köer när lastbilen bärgades. Trafiken påverkades fram till cirka 18.30, efter det var båda körfälten öppna för trafik igen.

Artikeltaggar

Brott & blåljusSkövdeTrafikolyckor

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare