Det är inte synd om flygklubbarna

Insändare
PUBLICERAD:
Skövde flygplats.
Foto: Roland Svensson
Är det synd om vuxna människor som kostnadsfritt blir erbjudna möjlighet att fortsätta bedriva sin föreningsverksamhet när kommunen försöker säkra befintliga arbetstillfällen och skapa nya inom industrin?

Är det synd om arbetstagare och företag när de förlorar sina jobb och företag för att hobbyflygare stoppar möjligheten till en utveckling i Skövde kommun? Ni förstår att jag tycker det är patetiskt att läsa om dessa gnälliga vuxna män som tycker det är fel att kommunen skapar möjligheter för dem att kunna bedriva sin hobbyverksamhet från Falköping.

Om jag förstår det hela rätt har de sedan flytten från Hasslum haft kostnadsfri tillgång till flygplatsen och kommunen tar fortsatt ansvaret att fram till 2029 erbjuda dem likvärdig kostnadsfri tillgång till en landningsbana, hangar och klubbrum. Vilken annan förening i Skövde har kunnat åtnjuta sådana förmåner att bedriva föreningsverksamhet? Helt obegripligt att man på 80-talet skrev sådana avtal. Om jag i media har förstått det rätt så är segelflygklubben positiv till att flytta sin verksamhet till Falköping.

Jag har familjemedlemmar och vänner som jobbar inom fordonsindustrin och de är genuint oroliga för sina jobb när elektrifieringen slår igenom fullt ut. Att då läsa gång på gång om dessa vuxna mäns protester och tårdrypande argument att kommunen beter sig orättvist börjar göra mig förbannad. Ta ert ansvar likt segelflygarna och tänk på att många familjer och företag är beroende av att kommunen lyckas med sina ambitioner att få nya företag att etablera sig i Skövde.

Skövdebo som vill se kommunen utvecklas

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.