RWS-vinst väcker frågor

Insändare
PUBLICERAD:
Raoul Wallenbergskolan. RWS.
Foto: Johan Espefält
Att Raoul Wallenbergsskolan går med vinst väcker frågor kring den kommunala skolan.

RWS får ju precis lika mycket betalt per elev som den kommunala skolan. RWS har samma mix av elever som den kommunala skolan. RWS följer samma läroplan som den kommunala skolan. Eleverna som går på RWS presterar inte sämre och får inte lägre betyg än i den kommunala skolan.

Så jag tycker man borde vända på resonemanget och fråga sig hur RWS kan prestera lika bra eller bättre än den kommunala skolan - till en lägre kostnad? Eller för att dra det ett steg till - om vi bara hade haft friskolor hade våra elever då presterat bättre samtidigt som kostnaden varit lägre?

Fundersam

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.