Skrämmande svar från kommunstyrelsen

Insändare
PUBLICERAD:
Vatten i glas.
Foto: CHRISTINE OLSSON
Replik till kommunstyrelsen i Karlsborg (SLA, 4/5). "Vi tar den pågående processen på allvar". Det är skrämmande att läsa svaret som Aktion rädda Vättern får av de styrande i Karlsborg.

Vårt dricksvatten är väl en av de viktigaste frågorna vi har. Det är ingenting som vi kan slarva med. Vi ska vara tacksamma att vi fortfarande kan dricka vårt kranvatten. Vi läser och förfasar oss över bristen på vatten i andra länder samtidigt som vi inte tar hand om den resurs vi fortfarande har. Värdena på PFAS ska sänkas. Är det då inte lämpligt att vara ändå mer försiktiga.

Vi har ingen anledning att tro säger politiken. Vad då tro? Varför säjer man inte att vi är säkra på, när det gäller en så viktig fråga. Är det för att hålla ryggen fri om det nu inte blir som man tror.

Det gäller vårt dricksvatten

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.