Fler föreningar använder Södermalms IP

Insändare
PUBLICERAD:
IF Hagen bedriver friidrott på Södermalms IP.
Foto: Erica Augustsson
Svar angående Linus Hellmans krönika (19/5). Det är jätteroligt att Skövde AIK spelar i Superettan, men det är fler klubbar som har Södermalms IP som hemmaarena. Vi i IF Hagen friidrott använder arenan de tider vi får tillträde till den, ofta baserat på fotbollens villkor.

Vi har inte tillåtelse att använda gräsplanen till alla kastgrenar, till exempel slägga. Det finns inte längre någon stavhoppsmatta. Höjdhoppsmattorna är fulla med hål och ofta genomblöta trots väderskydd. Vårt klubbemblem som förr satt över ingången vid läktaren är dolt - eller så är det nedplockat. Under flera veckor av vårsäsongens början stod reklamskyltar på löparbanorna. Och så vidare.

Bygg gärna en ny fotbollsarena och rusta upp Södermalms IP till en riktigt bra friidrottsarena.

Styrelsen IF Hagen Friidrottsklubb

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.