Hoppa till huvudinnehållet

Gratis träningspass ger pengar till Barncancerfonden

Publicerad:
Under Week of hope på Friskis och svettis kan man skänka pengar till Barncancerfonden. Foto: Roland Svensson

Under veckan kan man träna gratis på Friskis och Svettis - och samtidigt bidra till välgörande ändamål för Barncancerfonden. Insamlingstemat kallas Week of hope och där deltagarna kan skänka pengar i samband med en aktivitet.

Under hela vecka 21 laddar Friskis och Svettis upp för Week of hope temat, där föreningen samarbetar med Barncancerfonden. Via föreningens qr-kod kan deltagarna skänka en valfri, men samtidigt frivillig summa, som går oavkortat till Barncancerfonden.

– Det är för andra året vi är med i den här satsningen, berättar Carin Gärdén, serviceansvarig på Friskis och Svettis i Skövde.

– Flera ledare är engagerade för att leda olika extrapass under både dag och kväll som är helt gratis, det är även ett sätt för oss att locka fler att prova på att träna.

– Vi har även företag som sponsrar med pengar och vi välkomnar givetvis fler att bidra, säger Carin.

Carin Gärdén hoppas slå förra årets insamling på drygt 12 000 kronor.
Carin Gärdén hoppas slå förra årets insamling på drygt 12 000 kronor. Foto: Roland Svensson

Förra året skrapade man ihop cirka 12 500 kronor på Friskis och Svettis i Skövde, en summa man hoppas kunna slå under veckan. Hur insamlingen går kan följas på föreningens hemsida, under måndagen ser man redan ut att vara på god väg med drygt 5 000 kronor på kontot.

För att delta i insamlingen behöver man inte besöka något av gratis passen. Föreningen tipsar om andra aktiviteter man kan göra - och samtidigt skänka pengar till förmån för forskning om barncancer.

Promenader, tennis, trädgårdsarbete eller en cykeltur kan fungera som ett sätt att skänka pengar. Andra exempel på insamlings aktiviteter kan vara en stegtävling där varje kilometer genererar en summa pengar.

Full fart på träningen under Week of hope som startade på måndagen.
Full fart på träningen under Week of hope som startade på måndagen. Foto: Roland Svensson

Artikeltaggar

BarncancerfondenFriskis och SvettisMotion och hälsaSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.