Sommarpresent till pensionärer

Insändare
PUBLICERAD:
Signaturen ”Hoppfull pensionär” tycker att gratis kollektivtrafik från 65 eller70 år vore en fin sommarpresent.
Foto: Erica Augustsson
Har hört att anställda inom Skövde kommun får ett antal förmåner. Så varför inte ge oss pensionärer en sommarpresent i form av gratis kollektivtrafik från 65 år eller från 70 år. Efter ett långt arbetsliv borde vi vara värda detta.

Att vänta på att det skall bliva något gemensamt kort inom kommuner i Västra Götaland ser ut att dröja. Lidköping och Falköping har sedan flera år tillbaka gratis kollektivtrafik för pensionärer från 65 år.

Höga elkostnader och stigande bränslekostnader är kännbart för många pensionärer. En trafiksituation med tidvis långa köer, sedan är det också en viktig miljöfråga som politiker borde ta till sig. Vissa tider åker bussar näst intill tomma.

Hoppfull pensionär

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.