Hoppa till huvudinnehållet

IFK är obesegrat borta: ”Trenden måste hålla i sig”

Publicerad:
Reporter Jan Larsson
Jan Larsson
jan.larsson@sla.se
Dan Beck-Hansen och IFK Skövde måste fortsätta den positiv trenden att vinna borta i slutspelet, annars tar säsongen slut på fredag.
Dan Beck-Hansen och IFK Skövde måste fortsätta den positiv trenden att vinna borta i slutspelet, annars tar säsongen slut på fredag. Foto: CARL SANDIN

IFK Skövde var på väg att skaffa sig guldläge i SM-finalspelet, men med 20 minuter kvar gick det rejält med grus i maskineriet framåt. Ledningen med 21–16 försvann då laget tappade 1–8 och 2–9 och föll slut med 27–31 i den tredje SM-finalen. Nu kan Ystads IF säkra guldet med en seger hemma på fredag.

Nu är det Ystads IF som har matchboll i en finalserie som hittills endast sett bortasegrar, nu måste IFK Skövde se till att det kommer en till, annars kommer det bli stort guldfirande i Ystad på fredag.

Nu finns det självklart alla möjligheter för IFK Skövde att studsa tillbaka och få till en femte och avgörande match på tisdag i Arena Skövde.

Idel vinster

Sett till slutspelet hittills har IFK fortfarande inte förlorat någon bortamatch, först besegrades Hammarby i Eriksdalshallen (30-24), sedan vann IFK två gånger i en kokande Kristianstad Arena i semifinalserien. Båda gångerna med klara siffror, 33-28 och 36-31

Sedan mirakelvändningen i Ystad i lördags med kvittering i sista sekunden av Dan Beck-Hansen och sedan vinst i förlängningen med 5-0 och matchen med 34-29.

Det skiljer väldigt lite mellan lagen och IFK Skövdes trend måste hålla i sig. Annars tar säsongen slut i Ystad på fredag.

På tisdagen var Arena Skövde fylld till sista plats, 2 516 åskådare. Nu får IFK Skövde jobba för att det blir ytterligare en match hemma och fylla hallen igen och då visa att man kan vinna inför hemmapubliken också.

Artikeltaggar

Dan Beck-HansenHandbollMatias Helt JepsenYstads IF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.