Hoppa till huvudinnehållet

IFK Skövdes protest behandlas inte: ”Domarnas beslut som gäller”

Publicerad:
Jenny Hortlund
jenny.hortlund@sla.se
Ralf Lundberg meddelar under måndagsmorgonen att man inte behandlar IFK Skövdes protest.
Ralf Lundberg meddelar under måndagsmorgonen att man inte behandlar IFK Skövdes protest. Foto: Bildbyrån

Under söndagskvällen hölls ett telefonmöte med protestutskottet.

Nu skriver IFK Skövde på sin hemsida att förhoppningen med protesten ska leda till att man ser över regelverket och släpper tankarna på ett omspel.

– Slutligen till våra bröder och systrar i Ystad. Tack för att vi fick ordna en fantastisk handbollsfest tillsammans med er. Stort grattis till SM-guldet, skriver styrelsen i IFK Skövde HK på sin hemsida.

EXTRA: Tänker lämna in protest: ”Måste pröva det”

Efter förlusten mot Ystad, då Jack Thurins mål i sista sekunden först godkändes för att sedan dömas bort, valde IFK Skövde att lämna in en protest för att få en chans för omspel.

Ett telefonmöte tillkallades med Ralf Lundberg, ordförande i protestutskottet, under söndagskvällen.

Thurin var matchhjälte: ”Hur fan kan de se på hundradelen?”

Men nu släpper IFK Skövde tankarna på ett omspel, trots att beslutet väntade under måndagsmorgonen.

– Vår förhoppning är denna protest ska leda till översyn och tydligt ramverk för hur domare och delegater hanterar matchavgörande situationer i framtiden. Detta för att främja handbollen och framför allt tajta finalserier, skriver klubben på sin hemsida.

Protestbossen bekräftar: Har kallat till möte i kväll

– Alla förtjänar respekt även om misstag begås. För oss i IFK Skövde HK är det bara att slicka såren, knyta näven och komma igen till nästa säsong. Det ska vi göra med stolthet och glädje.

Dömde bort målet: ”Övertygad om att bollen inte var inne”

Protesten behandlas inte

Efter klockan åtta på morgonen kom beslutet att protestutskottet bedömer att det inte är protestgrundade och skickar därför tillbaka protesten till IFK Skövde. Det betyder att det inte blir något omspel.

– Det är med anledningen att det inte är ett regelfel utan hamnar under avdelningen bedömningen. Då är det domarna och delegaterna som tar beslutet, säger Ralf Lundberg, ordförande i protestutskottet, och fortsätter:

– Det är det beslutet som gäller.

Protestutskottet hänvisar till "Spelregler i handboll, regel 17:11 och paragraf 7:2" i Svenska Handbollsförbundets tävlingsbestämmelser

Artikeltaggar

HandbollIFK Skövde HKJack ThurinYstad

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.