Hoppa till huvudinnehållet

Elias från Skövde förlorade men vann i frågesport på fyran: ”Väldigt spännande”

Publicerad:
För Elias Zaki från Skövde blev tävlingen i tv-programmet Hjulet ett minne för livet.
För Elias Zaki från Skövde blev tävlingen i tv-programmet Hjulet ett minne för livet. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Elias har tidigare tävlat i frågesporter, både i teve och radio, men till Hjulet på TV4 sökte han inte själv.

– Jag kände inte till någonting men så ringde de mig från Warner Bros och sa: din fru har anmält dig, är du intresserad av att vara med?

Elias tackade ja och fick då göra inledande intervjuer och kunskapsprov, först därefter blev han uttagen till programmet. Att sedan komma till studion och spela in programmet var en upplevelse i sig.

– Det är så mycket intryck att ta in när man är med. Folk springer runt, det är kameror, lampor, alla kändisar och Petra Mede. Men det var kul, det var väldigt spännande.

Kändisar hjälper eller stjälper

Kalle Moreaus var en av kändisarna som var med när Elias tävlade. Foto: Privat
Kalle Moreaus var en av kändisarna som var med när Elias tävlade. Foto: Privat

Sex kändisar snurras i ett hjul, det är olika kändisar varje program och varje kändis är expert på något område. När Elias tävlade var det Thomas Ravelli, Mange Schmidt, Kalle Moreaus, Magnus Skogsberg Tear, Magdalena Kowalczyk och Klara Svensson

– Jag hade tur, jag fick hjälp av många. Mange Schmidt kommer jag ihåg för det var en hiphop-fråga. Jag var rätt så säker men jag behövde hans bekräftelse.

Har hållit tyst

Inspelning var i februari och han fick lova att inte avslöja för någon hur det gått. Inte ens hans flickvän eller närmaste familj har vetat om, trots att många frågat och det varit svårt att inte avslöja något.

– Säger man till mig att vara tyst, då är jag tyst, säger Elias.

Oväntat resultat

Elias fick tävla först av alla och kom riktigt långt, längst av alla säsongens tävlande enligt programledningen. Men inför näst sista frågan hamnade han på ett rött fält och tvingades lämna spelet. Retligt förstås men det var trots allt bara ett spel, han hade inte räknat med att vinna något och hans enda mål var att inte åka ut på någon enkel fråga.

Efter honom fick en annan tävlande, Fanny, ta över, hon klarade de sista frågorna och vann stort. Då hände något oväntat.

– När jag satt i greenroom och käkade lunch höll de på och tog om vissa scener. Jag fattade inte riktigt vad de höll på med, men då sade hon att hon ville skänka en del av vinsten till mig. Jag blev jätterörd, hon hade verkligen inte behövt göra det.

Elias vill inte avslöja vilken summa det rör sig om men han tog ödmjukt och tacksamt emot. För pengarna vill han bland annat ut och resa, gärna till Cypern. Och kanske dyker han upp i någon mer frågesport, det är i alla fall inget som han utesluter.

Elias vill gärna använda en del av pengarna till att resa.
Elias vill gärna använda en del av pengarna till att resa. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Artikeltaggar

Kalle MoreausNöje/KulturThomas RavelliTV4

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.