Favoritseger i Guldstoet: ”Ingen har varit så bra”

Publicerad:
Hans R Strömbergs Xerava C.D med Mats E Djuse visade hög klass och vann Guldstoet. Foto: Malin Albinsson

Favoriten höll i årets upplaga av Guldstoet.

Hans R Strömbergs Xerava C.D. anförde varje meter i lag med Mats E Djuse och visade prov på förstklassig inställning.

– Såhär tidig och bra som hon är har inget annat sto varit jag haft i mitt stall, berömde tränaren.

Rättviksstationerade Hans R Strömberg har haft många fina hästar under årens lopp bland vilka mångmiljonären On Track Piraten tveklöst är den främste.

Nu har han fått fram en ny profilhäst i Xerava C.D. som nu bärgade karriärens femte seger i det sjätte försöket.

"Tuff öppning"

Från innerspår bakom startbilsvingen anförde hon Guldstoet från start till mål och var minst sagt värd de 350 000 kronor som segerchecken uppgick till.

Första segern i Kronprinsessans lopp

– Fantastiskt. Det blev en tuff öppning, men hon stod pall. Såhär långt är hon det mest lovande sto jag har tränat. Såhär tidig och bra som hon är har inget annat sto varit. Hon är så cool och avslappnad, sade Hans R Strömberg.

Segerkusken Mats E Djuse satt faktiskt upp bakom Xerava C.D. för första gången och var imponerad av den insats som stoet stod för.

– Det här känns jättekul. Speciellt när det är stort för kretsen kring hästen och det ska det vara också för det här är ett stort lopp.

Det blev en bra inledning, men Per Nordström som körde Julia Sisu ville ner i min rygg. När han inte fick lucka fick jag en tryckare till så det blev en tuff inledning, sade Mats E Djuse och fortsatte:

– När jag såg att Kayla Westwood satt långt bak försökte jag rycka och fick längder direkt. Upploppet här är väldigt långt och jag var glad att mållinjen kom. I provstarten innan loppet var hon lite rullig, men hon tog sig samman fint i allvarets stund.

Jörgen S Erikssons Lilian Young spurtade in till andraplatsen via tredje invändigt och Kayla Westwood slutade trea från sjätte utvändigt i lag med Magnus A Djuse. Den sistnämnda var andrahandsfavorit och fick väldigt långt fram samt en vid slutkurva, men stod på fint hela vägen in till mållinjen.

Artikeltaggar

Trav

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare