Hoppa till huvudinnehållet

Ny restaurang poppar upp på Sandtorget: ”Roligt när det är lite fart och fläkt”

Publicerad:
Snart öppnar Hållbar sin popup-restaurang på Sandtorget.
Snart öppnar Hållbar sin popup-restaurang på Sandtorget. Foto: Hållbar

Pizza, plockmat och något gott i glaset – det är vad som kommer erbjudas på Hållbars popup-restaurang som just nu görs i ordning på Sandtorget.

Redan förra året hade de en popup-restaurang, men då i Kyrkparken. Det visade sig bli mycket uppskattat bland besökarna, bland det bästa som hänt Skövde enligt vissa kunder.

– Fantastiskt. Många har sagt att det var det bästa som hände Skövde. Det känns verkligen.

Nu har de fått hjälp av kommunen att hitta en ny plats, något som Karl-Johan är mycket tacksam för. Han ser många fördelar med popup-konceptet, bland annat att kunna utnyttja högsäsongen och maximera när folk vill ta sig ut.

– Jag tycker bara det är kul att det händer något, jag gillar när det händer grejer och att vi kan göra lite mer. Det är roligt när det är lite fart och fläkt. Tycker bara det är kul när det är liv och rörelse.

Öppettider

Förhoppningen är att popup-restaurangen ska öppna under vecka 23, det som inväntas nu är de sista serveringstillstånden. De kommer finnas på plats på Sandtorget fram tills strax innan matfestivalen börjar.

Exakt vilka öppettider som ska gälla är inte bestämt än, förmodligen blir det minst onsdag till lördag, från 15:00 till sent på kvällen. Vädret kommer naturligtvis påverka också, blir det dåligt väder och lite folk kommer de stänga tidigare.

Förberedelser

Dagarna innan säsongsöppning är det mycket som ska fixas med. När SLA träffar Karl-Johan har han fullt upp.

– Igår satte vi upp belysning, nu håller jag på att sätta upp högtalare. Vi ska ställa fram staket, imorgon kommer massa möbler och sedan ska det dras fram ström. Och så lite blommor och planteringar för att göra det lite trevligt.

Artikeltaggar

KrogarMat och dryckSandtorgetSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.