Hoppa till huvudinnehållet

Inspirerade hyresgäster att välja cykeln

Publicerad:
Victor Hilding från Skövdebostäder hjälpte Olivia runt banan.
Victor Hilding från Skövdebostäder hjälpte Olivia runt banan. Foto: Tobias Larsson Franzén

I ett initiativ att få fler att välja cykeln i vardagen har Skövdebostäder anordnat cykeldagar i sina bostadsområden. Under torsdagen var turen kommen till Södra Ryd där hyresgäster fick information, cykelkartor och fika. Barnen kunde testa sina tvåhjulsskickligheter i en hinderbana.

en här veckan har Skövdebostäder haft fokus på cykelfrämjande aktiviteter för att locka till inspiration. Det har gjorts genom att dela ut kartor över Skövdes cykelvägar, informera om cykelns betydelse för ett klimatsmart resande och en cykelhinderbana för barnen.

I tisdags fanns man på plats på Östermalm och i onsdags på Käpplunda park. Under torsdagseftermiddagen hade man begett sig till Spånvägen i Södra Ryd. Det bjöds även på bullar, kaffe och saft. Besökare kunde också testa kommunens eldrivna lådcyklar som finns att låna gratis via kommunens hemsida, samt passa på att få sin egen cykel servad.

– Vi på Skövdebostäder har mål som sträcker sig utöver att endast erbjuda boende. En stor del är att inspirera och hjälpa våra hyresgäster att leva hållbart och med ett miljötänk. Med tanke på det är cykeln ett väldigt bra transportmedel, sa Victor Hilding, kommunikatör.

– Dessutom är det hållbart för hälsan. Det finns många positiva saker.

Sari Strömblad, Viktor Bood Rijal och Lucas Johansson från kommunen fanns på plats för att berätta om hur de arbetar med att förenkla för Skövdebor att välja bort bilen.

– Vi håller på att skylta upp olika cykelstråk. Huvudstråket, som går från Ryd, Havstena, Centrum till Hentorp, ska vara färdigt under året. I samband med detta breddar vi även flera cykelvägar, sa Lucas Johansson, gatuingenjör.

Sari Strömblad, Viktor Bood Rijal och Lucas Johansson från kommunen fanns på plats för att berätta om cykelmöjligheterna i Skövde.
Sari Strömblad, Viktor Bood Rijal och Lucas Johansson från kommunen fanns på plats för att berätta om cykelmöjligheterna i Skövde. Foto: Tobias Larsson Franzén
Foto: Tobias Larsson Franzén

Artikeltaggar

AB SkövdebostäderCyklarKlimatSamhälleSödra Ryd

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.