Skövdebo vann norskt miljonlopp: ”Hästen är otroligt fin”

Publicerad:
Stoletheshow och Frode Hamre vann Oslo Grand Prix på söndagen. Travhästen ägs av Skövdebon Süleyman Yüksel. Foto: Anders Kongsrud

Stoletheshow tog en överlägsen seger i storloppet Oslo Grand Prix på Bjerke i Norge.

Triumfen var värd 1,2 miljoner norska kronor. Travhästen ägs av Skövdebon Süleyman Yüksel.

Stoletheshow med tränaren och kusken Frode Hamre i sulkyn fick en blixtrande start. Ekipaget tog hand om ledningen i årets upplaga av det norska storloppet Oslo Grand Prix som avgjordes på Bjerke under söndagen.

Därifrån visade sig Stoletheshow var omöjlig att rå på. Hamre anförde fältet i ett stenhårt tempo och i den sista svängen lämnade han konkurrenterna och försvann ifrån till en överlägsen seger. Segertiden skrevs till 1.10,4/2 100 meter auto. Stoletheshow har nu sprungit in över sex miljoner kronor.

– Att vinna Oslo Grand Prix är det största för mig under mina år som aktiv i travet. Det är det största loppet i Norge, sade Frode Hamre efter triumfen.

– Hästen är otroligt fin och har bra teknik och är bra från start. Han löste det enormt bra och det var avgjort redan efter 20 meter. Det är en sån häst som vi kuskar drömmer om att köra.

Frode Hamre och skötaren Amalie Lyssand efter segern i Oslo Grand Prix.
Frode Hamre och skötaren Amalie Lyssand efter segern i Oslo Grand Prix. Foto: Anders Kongsrud

Stoletheshow vann före favoriten San Moteur som blev tvåa trots startgalopp.

– Jag var ganska trygg på att det skulle gå vägen. Jag kände en härlig känsla som jag unnar alla som håller på med trav, sade Hamre.

Stoletheshow ägs av Global Glide AB där Skövdebon Süleyman Yüksel återfinns. Yüksel äger även världens snabbaste travhäst Ecurie D.

Skövdebo har världens snabbaste häst – satte nytt rekord i USA
Stoletheshow i vinnarcirkeln efter segern.
Stoletheshow i vinnarcirkeln efter segern. Foto: Anders Kongsrud

Artikeltaggar

Trav

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare