Hoppa till huvudinnehållet

Holländare har fått flygande start

Publicerad:
Foto: Erica Augustsson

Holländaren Rick Ebbinge bedriver professionell verksamhet i Halmstad sedan årsskiftet och har fått en flygande start.

Under tisdagslunchen räknade han hem en dubbelseger på Axevalla.

När Cassandra Ferm vann tävlingsdagens inledande lopp så var det stallets 14:e årsseger på 40 starter. Starka papper!

– Jag provade för ledningen, men fick svar och då fick jag köra utvändigt. Det gick lika bra. Hon slog sig på ett knä en gång på upploppet, men rätade ut den situationen själv och vann säkert, sade Rick Ebbinge.

Ytterligare en triumf – med andra ord den 15:e för året – räknade han med Västerbo Garonne.

Magnus Dahlén-tränade Dira Necessitas hittade till tät i ett sprinterlopp i lag med Carl Johan Jepson och var aldrig nära att släppa någon över bron.

– Det var första gången jag körde honom och hästen var fin. Han öppnade bra, vi kunde köra oss till ledningen och då var mycket vunnet. Hästen vann med krafter kvar, sade Carl Johan Jepson.

Liberty Boko såg mer än lovligt lat och flegmatisk ut framme i ledningen i sitt lopp, men hade inga problem att gå undan till vinst i ett galoppfyllt lopp.

Favoriten King Only the One felade dubbelt och när därtill Glamour Majyc samt Oh Ah Kennedy ägnade sig åt fel gångart över spurtrakan vann Liberty Boko mycket enkelt.

Hemmatränaren Anders Svanstedt visade upp en fin treåring i Ziroshi. Trots en resa utvändigt ledaren avgjorde hon med knapp marginal.

– Det var första gången jag körde henne i lopp. Med facit i hand var hon felbalanserad och hade det blivit en speeduppgörelse hade vi inte vunnit så därför fick jag lägga upp taktiken såhär, sade Anders Svanstedt efter vinsten.

Det blev dramatiskt värre i Examensloppet. Favoriten Hollywood Trick hade ett klart grepp om loppet när han tappade travet och slog på en galopp 50 meter före mål.

Istället gick segern till Keylor Navas, körd av Enya Gustafsson som hade byggts upp med ett perfekt rygglopp.

Artikeltaggar

AxevallaTrav

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.