Visioner för Skövde science city

Publicerad:
Företagarna Adam Rehbinder, Farsight Tech Nordic och Johan Ahlgren, Palindrome Interactive berättade om sina förhoppningar för Science city. Foto: Roland Svensson

Hur kommer den nya stadsdelen Skövde science city att te sig, när Mariesjöområdet förvandlas? Den frågan klarnade något under det frukostmöte som Näringslivsforum och Science park bjudit in till på tisdagen.

Bostäder, lokaler för företagande, mötesplatser och service ska blandas i det nya området, Skövde science city. En friare arkitektur och gestaltning kommer att prägla den omvandlade stadsdelen. Enligt Mikael Zsiga, mark- och exploateringschef i kommunen, är det ett byggande man kanske inte varit så van vid i Skövde tidigare.

Två av företagen som fått markanvisning för planerade bostadsområden är Jättadalen Karlsfors Fastighets AB samt G&K Blanks Fastigheter AB. Sammanlagt rör det sig om hundratals nya bostäder.

– Vi tror jättemycket på den här stadsdelen som kommer lyfta Skövde, med olika kvarter och olika upplåtelseformer, sade David Larsson, vd Jättadalen.

Mariesjö kommer under årens lopp att genomgå en radikal förändring - från ett område med industri- och serviceföretag till en stadsdel med bostäder, gröna kvarter med närhet till stadskärnan och högskolan; samt en hel del nya eller expanderande företag som förhoppningsvis ska locka kompetent arbetskraft till Skövde.

En paneldebatt med representanter för näringslivet, kommunen och högskolan berättade om sina visioner och tankar runt den nya stadsdelen. Adam Rehbinder, Farsight Tech Nordic AB, konstaterade att Skövde som helhet är väldigt bra.

– Allt finns nära, med bra boendemiljöer och närhet till naturen, samtidigt finns det en förutsägbarhet och konsekvent politik.

Attrahera arbetskraft från storstäderna och få studenter vid högskolan att stanna kvar blir en viktig punkt när stadsdelen ska utvecklas.

Artikeltaggar

Högskolan i SkövdeNäringslivNäringslivsforumScience park SkövdeSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare