Hoppa till huvudinnehållet

Ny satsning invigd: ”Vi vill locka fler”

Publicerad:
Samuel Sörman från Skövde AIK var med och invigde multigolfparken.
Samuel Sörman från Skövde AIK var med och invigde multigolfparken. Foto: Erica Augustsson

Billingens Golfklubb vill locka mer folk till sin golfbana vid Stora Kulhult i Lerdala. Klubben har inte varit främmande för att ta lite nya grepp för att nå den målsättningen. På onsdagen invigdes en multigolfpark.

Billingens GK invigde med hjälp av golfproffset Michael Jonzon och fotbollsspelarna i Skövde AIK Villiam Granath och Samuel Sörman som fick prova på att gör banans sex hål. Klubbchefen Anders Karlsson fick vara med och testa discgolfen.

Golfproffset Michael Jonzon satte en hole-in-one på premiärrundan.
Golfproffset Michael Jonzon satte en hole-in-one på premiärrundan. Foto: Erica Augustsson

– Banan har kommit till med mål att locka fler till golfbanan. Alla spelar inte traditionell golf, men det här är en mer lättillgänglig aktivitet som passar familjer och personer med funktionsnedsättning, säger Billingens klubbchef Anders Karlsson som fortsätter:

– Det kan även passa bra som en aktivitet för företag.

Klubbchefen Anders Karlsson testade discgolfen.
Klubbchefen Anders Karlsson testade discgolfen. Foto: Erica Augustsson

Satsningen är en del av den ombyggnad som gjorts av klubbens 18-hålsbana som invigdes för ett år sedan. Nu var det dags att inviga multigolfparken.

MultiGolf består av tre typer av golf: footgolf, discgolf och parkgolf. Ett koncept som sätter samman tre typer av golf, footgolf, discgolf och parkgolf.

– Det finns banor på andra håll, men i våra trakter är vi ensamma. I alla fall så vitt jag vet, säger Karlsson.

SAIK-spelaren Villiam Granath.
SAIK-spelaren Villiam Granath. Foto: Erica Augustsson

Fick testa på

På onsdagen var det invigning av banan. Det rör sig om sex hål för multigolf och sedan finns fem korthål kvar också.

Nu fick Michael Jonzon testa på nymodigheten att spela golf där hålet var av modell större. SAIK-spelarna Sörman och Granath fick också känna på att det här med footgolf inte alltid är så enkelt.

Artikeltaggar

Billingens GKSport

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.