Hoppa till huvudinnehållet

Man i 40-årsåldern häktad misstänkt för mord – nekar till brott

Publicerad:
Reporter Lena Jonsson
Lena Jonsson
lena.jonsson@sla.se
Vid lunchtid på torsdagen häktades mannen som misstänks för att ha mördat en kvinna i Falköping. Händelsen innebar ett stort polispådrag i Falköping under onsdagskvällen.
Vid lunchtid på torsdagen häktades mannen som misstänks för att ha mördat en kvinna i Falköping. Händelsen innebar ett stort polispådrag i Falköping under onsdagskvällen. Foto: Christian Svensson

Den man i 40-årsåldern som misstänks ha mördat en kvinna i Falköping på onsdagskvällen har – mot sitt nekande – häktats. Förhandlingen hölls i Skaraborgs tingsrätt vid lunch. Polis och åklagare är förtegna om ärendet.

– Vi vill i nuläget inte gå ut med fler uppgifter, säger kammaråklagare Jakob Holmgren.

Polisen larmades till området kring Fredriksberg i Falköping vid 20.40 på onsdagskvällen. Enligt uppgifter till polisen i det läget hade någon person på platsen kniv.

Kvinna avled efter bråk i Falköping – man gripen misstänkt för mord

Först gick det också ut uppgifter om att det handlade om ett stort bråk, men det stämmer inte, säger nu Magnus Karlsson, chef vid polisen enhet för grova brott i Skövde.

– Det har inte varit ett stort bråk, däremot var det många människor som kom till platsen.

I ett tidigt skede bekräftade SOS Alarm att en kvinna hade blivit attackerad och att hon fått allvarliga skador. Kvinnan avled under natten till följd av skadorna.

Sköt varningsskott

Polisen uppgav även att mannen och kvinnan hade någon form av relation till varandra.

Två män lämnade efteråt platsen till fots, när polisen anträffade dem i närområdet avlossade polisen även varningsskott.

– När patrullen kom fram möttes vi av två personer, varav den ena hade en kniv i handen. En av kollegorna sköt då varningsskott upp i luften, lite som en reaktion att de två männen skulle förstå allvaret i det hela. Det visade sig att den man som bar kniven hade avväpnat den andra, så han hade egentligen bara goda avsikter och ville överlämna kniven till oss” har polisens presstalesperson Christer Fuxborg tidigare sagt till tidningen.

Båda männen greps, men en av dem försattes senare på fri fot och är nu enligt Magnus Karlsson helt avförd från utredningen.

Begärdes häktad

På torsdagsmorgonen uppgav Magnus Karlsson för SLA att den misstänkte mannen som greps i området och några timmar senare anhölls misstänkt för mord.

– Han kommer att begäras häktad under dagen. I övrigt vill vi inte gå ut med uppgifter om ålder och exakta relationer och liknande. Vi vill inte gå ut med fler uppgifter i nuläget.

Häktad för mordet

På torsdagsförmiddagen kom åklagarens häktningsframställan till tingsrätten och där framgick att det handlar om en man i 40-årsåldern. Häktningsförhandlingen genomfördes vid lunchtid och utfallet blev att mannen häktades misstänkt för mord.

Kammaråklagare Jakob Holmgren begärde att förhandlingen skulle hållas bakom stängda dörrar, vilket tingsrätten gick med på. Innan dörrarna stängdes kunde advokat Lotta Jonsson, den misstänktes försvarare, meddela att mannen förnekar brott men att han medgav häktningsyrkandet.

Kort senare stod det klart att tingsrätten häktat mannen på sannolika skäl misstänkt för gärningen och att åtal ska vara väckt senast den 21 juli.

I övrigt vill åklagaren inte kommentera ärendet.

– Vad gäller mannens och kvinnas relation eller andra omständigheter i fallet får vi återkomma till längre fram. Vi är just nu i inledningsskedet av utredningen.

Kniv i beslag

Polisen har redan gjort en teknisk undersökning på platsen, arbetet fortsätter nu bland annat med fler förhör av vittnen. Det misstänkta mordvapnet, en kniv, har tagits i beslag av polisen.

Polisen uppger på sin hemsida att man inte bedömer händelsen som ett hedersbrott.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFalköpingHäktningarMord

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.