Hoppa till huvudinnehållet

Blev påkörd av bil på riksväg 26 – man i 45-årsåldern avled av skadorna

Publicerad:
Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

En man i 45-årsåldern har avlidit efter en trafikolycka på riksväg 26 utanför Mariestad. Mannen ska ha uppehållit sig utanför sin bil när han blev påkörd i vad som beskrivits som ”ganska hög hastighet”. Anhöriga har underrättats.

Det var strax efter midnatt på lördagen som ett stort räddningspådrag larmades om en påkörd person på riksväg 26 mellan Stora Ek och Boterstena i Mariestads kommun.

– Den som ringer in säger att en person är påkörd i ganska hög hastighet, sa Anneli Silveira, teamledare på SOS Alarm, vid en tidig kontakt.

Den påkörde mannen, som är hemmahörande i en annan region, ska ha befunnit sig i anslutning till vägen och bredvid sin parkerade bil. När polisen kom fram till platsen kunde det konstateras att mannen ådragit sig allvarliga skador.

Polisen uppgav initialt att mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador, men senare under dagen meddelades att mannen avlidit strax efter olyckan.

I den bil som körde på mannen färdades tre unga kvinnor, födda 2004 och 2005. Två av dem ska ha fått lindriga skador i samband med olyckan. Minst en av kvinnorna var, enligt polisen, obältad vid olyckstillfället.

Olycksorsaken utreds

Under natten och lördagsmorgonen har polisen arbetat med att identifiera den påkörde mannen. Utöver det har polisen försökt reda ut hur olyckan gått till. Hur och varför mannen hamnat på vägbanan är fortfarande oklart.

Anna Göransson, presstalesperson på polisen i Västra Götaland.
Anna Göransson, presstalesperson på polisen i Västra Götaland. Foto: Polisen

Vid 10.30-tiden på lördagen meddelade Anna Göransson, presstalesperson på polisen, att den påkörde mannen, som är i 45-årsåldern, avlidit till följd av sina skador.

– Identiteten är inte helt fastställd, men vi vet ändå att det är han. Det ska gå till på ett visst sätt i samband med dödsfall, bland annat ska kroppen obduceras av rättsläkare och det är egentligen där man med 100 procents säkerhet kan säga vem det är. Vi har kontaktat mannens anhöriga och de är underrättade om dödsfallet, säger Anna Göransson.

Bilarna i beslag

Utredningen kring dödsolyckan är fortfarande i sin linda. Båda bilarna har tagits i beslag och en teknisk undersökning av båda fordonen ska genomföras. Det ska också hållas fortsatta förhör med eventuella vittnen samt de tre kvinnor som befann sig på olycksplatsen.

En anmälan om vårdslöshet i trafik har upprättats, men det finns ingen misstänkt i nuläget.

– Olyckan behöver utredas och då behöver vi ha en förundersökning att luta oss mot, säger Anna Göransson.

Artikeltaggar

Brott & blåljusMariestadTrafikolyckor

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.