Hoppa till huvudinnehållet

Lastbilssläp välte på väg 49 – orsakade problem i måndagsrusningen

Publicerad:
Ett lastbilssläp välte på riksväg 49 i höjd med Våmb strax utanför Skövde. Vägen var till en början helt avstängd i båda riktningarna.
Ett lastbilssläp välte på riksväg 49 i höjd med Våmb strax utanför Skövde. Vägen var till en början helt avstängd i båda riktningarna. Foto: Johan Sjöström

Under måndagsmorgonen välte ett lastbilssläp över vägbanan på riksväg 49, i höjd med Våmbs kyrka – vilket orsakade problem i trafiken.

Larmet om händelsen kom in 03.56 på måndagsmorgonen. Enligt SOS alarm stod lastbilen på hjulen tvärs över vägen medan släpet låg på sidan. Lastbilen var enligt larmet lastat med matvaror. Ingen person ska ha kommit till skada i olyckan.

Klockan 05.40 kunde räddningstjänst lämna platsen, kvar var då polis och bärgare. Då ett körfält var blockerat hade händelsen mycket stor påverkan på trafiken under flera timmar – men strax innan klockan 10 rullade trafiken på som vanligt igen.

Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.

Artikeltaggar

Brott & blåljusSOS Alarm

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.