Hoppa till huvudinnehållet

Äventyr på hög höjd lockade kända Youtube-familjen till Billingen: ”Jättehärligt”

Publicerad:
Det var breda leenden hos ”The Swedish Family” när de under måndagen testade på Billingens höghöjdsbana.
Det var breda leenden hos ”The Swedish Family” när de under måndagen testade på Billingens höghöjdsbana. Foto: Jonathan Ström

Den välkända Youtube-familjen ”The Swedish Family” är under några dagar på besök i Skaraborg och testar på olika populära besöksmål.

– Det har varit jättehärligt. Bra väder och mycket äventyr har vi fått uppleva, säger Joanna André.

För närmare fem år sedan valde Axel Berggren och Joanna André att starta en Youtube-kanal tillsammans med sina barn Harry, Alma och på senare tid yngsta barnet Laura. Kanalen heter ”The Swedish Family” och där får tittarna följa familjens vardag och de äventyr de ger sig ut på.

– Vi lägger huvudsakligen ut videor om familjelivet men även en hel del äventyr. Vi ämnar mot att inspirera andra och försöker alltid att ha en rolig och glad underton i det vi gör, säger Axel Berggren.

I slutet av juni är familjen på besök i Skaraborg där de testar på olika besöksmål som ingår i en kampanj anordnat av Visit Skaraborg.

– Vi har gått en rundvandring på Karlsborgs fästning där vi fick en guidad tur. Nu har vi spenderat dagen på Billingen med mountainbikecykling och klättrat i höghöjdsbanan, säger Joanna André efter måndagens besök.

Högt upp i luften

När SLA möter upp familjen är det full aktivitet i Upzones höghöjdsbana på Billingen. Hela familjen har testat på de olika banorna som finns med olika svårighetsgrader.

– Det var jättekul, säger Harry.

– Det viktigaste som finns är att kunna umgås med sina barn och sin familj i en rolig miljö under semestern. Det gör man gärna året runt men vädret kan ju försvåra, säger Axel.

Harry André tyckte det var kul med höghöjdsbana.
Harry André tyckte det var kul med höghöjdsbana. Foto: Jonathan Ström

Familjen har det senaste året bott i Portugal men är tillbaka i Sverige över sommaren.

– Vi var äventyrssugna efter covid och det fanns bra skola för våra barn där nere så det passade perfekt. Nu bor vi i Sverige över sommaren sen kommer vi att flytta tillbaka till Portugal, säger Joanna.

Gillar äventyr

Det är inte första gången som man besöker Skaraborg, man har tidigare besökt Skara Sommarland och badat på Arena Skövde.

– Vi trivs väldigt bra. Vi föredrar sånt här före att ligga på stranden. Det är svårt att sitta still och väldigt kul att komma ut och röra på sig, säger Axel

Nu återstår ett par dagar fyllda med aktivitet där man tar sig vidare i Skaraborg.

– Det ska bli väldigt kul men nu ser jag mest fram emot att få bada, säger Joanna och skrattar.

– Vi ska besöka Dalenium vilket jag tycker ska bli kul då jag är en ingenjör i grunden, det ska bli spännande att se vad barnen tycker, säger Axel.

Alma André var uppe högt bland träden.
Alma André var uppe högt bland träden. Foto: Jonathan Ström

The swedish Family

Joanna, 39, Axel, 38, Alma, 10, Harry, 7, och Laura,1.

Driver egna Youtube-kanalen ”The Swedish Family” med över 300 000 prenumeranter.

Artikeltaggar

Nöje/Kultur

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.