Vintergatan satsar på sommarbio

Publicerad:
Vintergatan visar Elvis och Miniorerna till helgen. Peter Blomqvist och Christofer Artfors välkomnar besökare till sommarbio. Foto: Jesper Sydhagen

För första gången visas film på Biograf Vintergatan i juli. Programmet börjar till helgen med filmer för både barn och vuxna.

Föreningen Tibro Film och teater, bestående av en teatergren och en filmgren, har under femton år spridit kultur till tibroborna – helt på ideell basis.

– De kör revy en gång om året och vi visar film resten av året. Då får vi det att gå runt för det mest. Det beror på, nu med pandemi har det varit svårt. Folk är fortfarande lite rädda för att gå på bio, det märks. Kultur överlag har ju haft svårt att komma igång efter pandemin, säger kassör Peter Blomqvist.

– Varje ort behöver en biograf, så är det bara.

– Det går inte jämföra med nåt annat. Hur stor tv man än skaffar så blir det inte bio av det, säger ordförande Christofer Artfors.

Tidigare somrar har Vintergatan varit stängd. Dels för att det inte kommer många nya filmer, dels för att medlemmarna vill ha en period att ta igen sig.

– Men eftersom det inte kommit igång ordentligt så satsar vi den här sommaren och kör, säger Peter.

Publikdragare

 Peter och Christofer menar att film inte kan bli bättre än på bio.
Peter och Christofer menar att film inte kan bli bättre än på bio. Foto: Jesper Sydhagen

Nu blir det en handfull visningar och idel filmer med publikdragande kvalitet.

Till helgen blir det inte mindre än två nya filmer. På lördag och söndag visas Minioner: Berättelsen om Gru för den yngre målgruppen. På söndag och tisdag visas filmen om Elvis Presleys liv.

Senare i juli visas även filmerna Thor – Love and thunder och Downton Abbey: En ny era.

Men vill folk verkligen gå på bio under sommaren? De båda styrelseledamöterna tror att man passar på att njuta av värmen och solen till en början, men att många nog tröttnar och söker sig till ett annat klimat när den intensiva värmen legat på länge.

– Det kan faktiskt vara en bra grej. Det är väldigt svalt och skönt härinne, säger Peter.

Artikeltaggar

FilmTibro

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare