Hoppa till huvudinnehållet

Kraftig skogsbrand härjade i Hjo

Publicerad:
Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

På fredagen larmades räddningstjänsten om en terrängbrand i Hjo. Branden spred sig och styrkor från Hjo, Skövde och Blixtorp kallades in.

Klockan 15.30 på fredagen kom larmet om en skogsbrand i Hjo kommun, i höjd med Ekhammar nordöst om Smedstorp. Branden spred sig och var vid 17-tiden brann runt 2 500 kvadratmeter.

– Banden är 50 gånger 50 meter, meddelade Henrik Svensson på räddningstjänstens inre befäl i östra Skaraborg tidigare under eftermiddagen.

Styrkor kallades in från Hjo, Skövde och Blixtorp.

Klockan 18.15 var branden under kontroll.

– Det går bra, vi håller på att avveckla här, sa Henrik Svensson då och beräknade att styrkorna skulle kunna avlägsna sig inom en timme.

Senare på fredagskvällen åkte två enheter från räddningstjänsten tillbaka till branden för kontroll då det hade börjat glöda igen.

I nuläget finns inga uppgifter om vad som kan ha orsakat branden men räddningstjänsten tror att det beror på det torra vädret.

– Det har ju varit en del terrängbränder det senaste, säger Henrik Svensson.

Artikeltaggar

Brott & blåljus

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.