Hoppa till huvudinnehållet

Biblioteket flyttade ut i Boulognerparken

Publicerad:
Sofia Dahlbäck hjälpte sonen Emil Dahlbäck att välja en bok.
Sofia Dahlbäck hjälpte sonen Emil Dahlbäck att välja en bok. Foto: Jonathan Ström

Under sommarlovet är det mycket lek och aktiviteter för barnen som har ledigt. Biblioteken i Skövde väljer att möta barnen utomhus i sommarlovsaktiviteten Sommarboken.

Sedan i början av juni har biblioteken vid flera tillfällen flyttat utanför sina lokaler runt om i Skövde. Sommarlovsaktiviteten kallas för Sommarboken och bjuder in barn i åldrarna 8-12 år.

Under måndagen var Sommarboken i Boulognerparken där de barn och föräldrar som kom förbi bjöds på fika och böcker.

– Detta är något som vi har gjort under sommaren hos de olika filialer som vi har. Vi vill uppmuntra barnen till att läsa, säger Lizette Uddmar som är barn- och ungdomsbibliotekarie.

Sommarboken startades upp under coronapandemin när biblioteken inte kunde ta emot besökare som vanligt.

– Vi började ha detta utomhus på grund av pandemin men kände att konceptet fungerade bra och har därför fortsatt med det. Vi har haft tur med vädret under de tidigare träffarna och många familjer väljer att göra det till en utflykt att komma förbi.

Glada över böckerna

Felicia Sandgren, Ylva Sundström och Ofelia Sandgren hade under måndagen hittat till Sommarboken och bjöds där på fika samt fick med sig varsin bok. Tjejerna var glada över att ha fått med sig lite sommarläsning hem.

– Jag tycker om att läsa, mina favoritböcker är Lasse-Majas detektivbyrå, säger Felicia.

– Jag brukar läsa även på sommarlovet, oftast innan jag lägger mig men också ibland på dagen, säger Ylva.

Felicia Sandgren, Ylva Sundström och Ofelia Sandgren var glada över att få nya böcker att läsa på sommarlovet.
Felicia Sandgren, Ylva Sundström och Ofelia Sandgren var glada över att få nya böcker att läsa på sommarlovet. Foto: Jonathan Ström

De som besökte Sommarboken fick med sig en ”sommarbokenpåse” innehållandes pyssel som kan göras under sommaren.

– De får med sig mycket pyssel hem så tanken är att man skall kunna använda det hela sommaren. Vi har fått möta många glada barn under sommaren och i stort sett alla påsar vi har haft med oss går åt, säger Uddmar.

Artikeltaggar

Familj

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.