Hoppa till huvudinnehållet

Snabba vändningen – försvunnen man hittades vid liv: ”Hade småskador på kroppen”

Publicerad:
Polisen genomförde under måndagseftermiddagen en sökinsats på Billingen.
Polisen genomförde under måndagseftermiddagen en sökinsats på Billingen. Foto: Roland Svensson

En man i 40-årsåldern anmäldes försvunnen i Skövde på måndagen. Vid 16-tiden anträffades mannen vid liv i närheten av Hållsdammen på Billingen.

– Vi hade hittat diverse saker som tillhör mannen. Bland annat en sko, hans legitimation och ett mobilskal, säger Thomas Fuxborg på polisen.

På måndagen pågick en intensiv sökinsats efter en man i 40-årsåldern som anmäldes försvunnen vid 11.30-tiden på måndagen. Insatsen fokuserades runt Hållsdammen på Billingen i Skövde.

Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen i region väst, berättar att mannen försvann vid 23.30-tiden i lördags kväll. Polisen fick dock kännedom om försvinnandet först ett och ett halvt dygn senare.

– Mannen ska tillsammans med en vän ha fiskat vid Hållsdammen i lördags kväll. Det verkar som att kompisarna beställt en taxi sent på kvällen. Under tiden taxin var på väg ska den ena mannen ha försvunnit spårlöst, säger Thomas Fuxborg.

Under måndagen gjorde polisen flera fynd. Bland annat anträffades en sko som tillhörde den försvunne mannen. Även mannens legitimation, ett mobilskal, en ring och en snusdosa som kunde kopplas till mannen hittades.

– En del av prylarna ska ha hittats i närheten av vattendraget. Vi har slagit på stora trumman och tagit dit hundpatruller. Även en polishelikopter har skickats till platsen för att söka av området från luften, säger Thomas Fuxborg.

Mannen har varit saknad sedan i lördags kväll. Varför dröjde anhöriga med att anmäla honom försvunnen?

– Det kan jag inte riktigt svara på. De har troligtvis letat efter honom själva eller intalat sig att han ska dyka upp. Men nu har det gått såpass lång tid sedan någon såg mannen och därför valde de anhöriga att kontakta polisen, säger Thomas Fuxborg.

Strax efter klockan 16 meddelade Thomas Fuxborg att en hundförare vid 15.50-tiden hittat mannen i terrängen runt Hållsdammen.

– Han har hittills haft svårt att förklara varför han hamnat där han gjort. Mannen var vaken och talbar, men hade lite småskador på kroppen. Han fördes till Skaraborgs sjukhus för kontroll, säger Thomas Fuxborg och fortsätter:

– Insatsen kan därmed avslutas och det känns skönt att det slutade väl.

Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFörsvunna personerSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.