Hoppa till huvudinnehållet

Dubbla segrar för hemmatränaren på Axevalla

Publicerad:

Det blev full pott för hemmatränaren David Persson vid tisdagens lunchtävlingar på Axevalla då båda hans hästar gick segrande ur sina lopp.

På förhand såg Global Viscount ut att ha en ypperlig möjlighet i sitt lopp och han stod också pall för favoritskapet.

Körande Stefan Persson forcerades sjuåringen till ledningen på första långsidan varifrån valacken svarade Listas Marion bestämt över spurtrakan.

– Han var jätteduktig. Han fick ett ganska bra lopp, men var bara bäst i det här sällskapet, sade Stefan Persson.

Det andra segergodset var Smajlis och han fick verkligen inget gratis i sitt lopp. Från femte utvändigt gav sig Kim Eriksson iväg med hästen 1.200 meter före mål, blev hängande i tredjespår fram tills dryga halvvarvet återstod då ledningen då ledningen övertogs. Även här fanns det hot över spurtrakan, men Smajlis var bara bäst och stod för karriärens hittills bästa insats.

– Hästen gjorde ett starkt lopp idag. Han fick gå en tuff speed mitt i loppet så det var starkt gjort att hålla emot, sade Kim Eriksson.

Triumferna innebär att David Persson står på 22 tränarsegrar drygt halvvägs in på året vilket kan jämföras med 42 segrar över årsbasis under fjolåret.

Var bara bäst

Inget gratis fick heller Honey Dollar i sitt lopp, men hon var bara bäst är hon löste sin uppgift från positionen utvändigt ledaren. Jonas Berghdahl kuskade stoet till seger.

Italienaren Gennaro Casillo tog nio tränarsegrar på svensk mark under fjolåret, men är redan uppe i tio denna säsong efter att Copen Chuck S.M. vunnit sitt lunchlopp. Victor Rosleff guidade fram fyraåringar helt perfekt med rygglopp fram tills spurtrakan och då behövdes inte större kraftansträngning för att vinna loppet.

Stefan Persson vann inte bara med Global Viscount utan fyllde på med triumfer bakom Wingait Johanna och Call Me Bore efter V4-spelet. Därmed gjorde han ett ryck i Axevallas kuskliga och leder med tre segrar före André Eklundh när Axevalla har kört 22 av sina 45 tävlingsdagar detta år.

Artikeltaggar

Trav

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.