Hoppa till huvudinnehållet

Sex personer anhållna efter polistillslaget - misstänks för grova brott

Publicerad:
–  Vi har slagit till mot ett flertal personer på ett adresser i Skaraborg och sex personer är nu anhållna, säger Marlene Andersson Wikman, chef för polisens utredningssektion i Skaraborg.
– Vi har slagit till mot ett flertal personer på ett adresser i Skaraborg och sex personer är nu anhållna, säger Marlene Andersson Wikman, chef för polisens utredningssektion i Skaraborg. Foto: Polismyndigheten

Polisens tillslag i Skaraborg, bland annat i Skövde, under tisdagen kopplas till grova narkotikabrott. Det bekräftar Marlene Andersson Wikman, chef vid polisens utredningssektion, för SLA. ”Sex personer är nu anhållna misstänkta för grova narkotikabrott och grova vapenbrott”

På onsdagsmorgonen kom uppgifter om att polisen hade gripit ett antal personer i området, allt skedde i ett samordnat tillslag under tisdagen. Tillslag ska ha skett runt om i Skaraborg, bland annat i Skövde.

Flera polistillslag runtom i Skaraborg – polisen fåordig

Grova narkotikabrott

Men polisen var i övrigt fåordig om ärendet. Nu säger Marlene Andersson Wikman till SLA att ärendet rör narkotika.

– Ja, ärendet kan kopplas till misstankar om grova narkotikabrott. Vi har slagit till mot ett tiotal personer på ett antal adresser i Skaraborg, personerna hämtades in och av de tio är nu sex anhållna misstänkta för grova narkotikabrott och grova vapenbrott.

De anhållna är män mellan 20 och 40 år gamla. Några av dem är kända av polisen sedan tidigare, andra inte, uppger Marlene Andersson Wikman.

”Beslag har gjorts”

– Vi har även gjort husrannsakningar på lika många ställen och vi har också gjort en del beslag i samband med det. Vad vi tagit i beslag vill jag inte gå ut med än.

Nu fortsätter polisen med andra utredningsåtgärder och man räknar med att det kan bli aktuellt med häktningsförhandlingar senare i veckan, förmodligen under fredagen.

Polisen insats är resultatet av en längre tids spaning och tisdagens och onsdagens tillslag skedde i samverkan mellan regionala resurser i Göteborg, Uddevalla och Skaraborg.

– Det är en samverkan i region Väst.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGrovt narkotikabrott

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.