Hoppa till huvudinnehållet

Tjejerna är fast på Rhodos - ingen hemresa i sikte

Publicerad:
Reporter Clara Fors Wisbyse
Clara Fors Wisbyse
clara.forswisbyse@sla.se

Semesterresan på Rhodos för de fyra tjejerna från Skövde blev en aning längre än planerad. SAS-strejken har påverkat deras flyg hem och de är nu fast på ön. Ännu vet de inte när eller hur de kommer att komma hem.

Ännu vet inte Natalie Wästefors och Elma Örtemark när de kommer att kunna flyga hem från Rhodos.
Ännu vet inte Natalie Wästefors och Elma Örtemark när de kommer att kunna flyga hem från Rhodos. Foto: TT

Natalie Wästefors, Andrea Niva, Elma Örtemark och Ebba Kindbom kom i kontakt med tidningen när de endast hade ett par dagar kvar på den varma solsemestern i Rhodos. Då var de glada över att de hade kommit iväg på sin resa, och de hoppades på att hemresan med SAS skulle gå som planerat.

– Vi är fortfarande kvar, skriver Natalie Wästefors i ett meddelande till tidningen.

Hon berättar att de förväntar sig få ny information från resebolaget som de bokat via senast klockan åtta under tisdagskvällen.

– Resenärer från Alanya flygs hem idag så det börjar se lite ljusare ut, säger hon.

Samtidigt bekräftar Svensk pilotförening för TT att SAS-förhandlingarna kommer att återupptas under onsdagen i Stockholm.

Natalie Wästefors, Elma Örtemark och Andrea Niva är glada att de har boende, mat och gott sällskap nu när de är strandade på Rhodos.
Natalie Wästefors, Elma Örtemark och Andrea Niva är glada att de har boende, mat och gott sällskap nu när de är strandade på Rhodos.

I ett tidigt skede var ingen av tjejerna särskilt orolig för vad som skulle hända om flyget blev inställt. Nu, ett par dagar efter den planerade hemresan, är stämningen en aning förändrad.

– Vi är i gott sällskap och trivs bra på Rhodos. Sedan har man ju en väldig hemlängtan och det jobbiga är att det är så ovisst. Det är ännu jobbigare att man inte kan göra någonting annat än att bara vänta på nya besked, säger Natalie Wästefors.

– Och att vi inte vet hur lång tid det kommer att ta innan vi kommer hem, men vi kunde ha varit fast på något sämre ställe, säger Elma Örtemark.

Boendesituationen löst

Enligt Elma, så tar de var dag som den kommer och får därmed se vad som händer.

– Det är inte så mycket vi kan göra åt saken, säger hon.

Resebolaget som tjejerna bokat via har löst både boende och mat under tiden som de är fast i Rhodos. De flesta av vännerna har också fortfarande semester, men Natalie hade ett jobb att passa på hemmaplan som hon nu tvingats kontakta med de dåliga nyheterna.

– Jag har daglig kontakt med min chef. Han är bra och förstående så det har löst sig bra med jobbet med tanke på omständigheterna, säger hon.

Nu återstår det bara för tjejerna att vänta på mer information. Resebolaget skickar uppdateringar om läget två gånger om dagen.

Artikeltaggar

Elma ÖrtemarkNatalie WästeforsResorSASSkövdeStrejker

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.