Unna oss äldre en fin ålderdom

Insändare
PUBLICERAD:
”Även om vi är äldre så har vi vår rösträtt kvar att utnyttja och vi är en stor grupp” säger insändarskribenten.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Vakna upp ni politiker som har makten inom Regionen och kommunalt och börja tänka på oss äldre. Vi pensionärer är en stor grupp i samhället. Vilka politiker vill ställa upp för oss, inte bara före ett val utan även efteråt?

Vem ska ta hand om oss äldre, när vi hamnar inom äldreomsorgen, där det nu saknas både pengar och personal. Vart har tanken på en trygg och bra äldreomsorg tagit vägen? Det är ju tack vare oss som nu är äldre, alla arbetstimmar vi gjort, som det har byggts upp ett bra samhälle för alla. Riv inte ner det! När vi äldre pensionärer började vår levnadsbana, under eller strax efter ett världskrig var det dåligt med pengar och uselt boende men det fanns en sammanhållning. Inte minst bland kvinnorna, som fick kämpa på i hemmet så att det fanns mat till alla, ofta var det stora familjer med många barn att försörja. Så tänk om, ni styrande politiker och unna oss äldre en fin ålderdom. För visst finns det pengar till en bättre äldreomsorg, bara viljan finns. Även om vi är äldre så har vi vår rösträtt kvar att utnyttja och vi är en stor grupp. Något att tänka på inför valet i höst!

Rutan

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.