Hoppa till huvudinnehållet

Äldrefrågor är alltid högt uppe på agendan

Publicerad:
När vi blir äldre så ska en god och säker äldreomsorg vara lika given som en god och säker sjukvård när vi blir sjuka säger Socialdemokraterna i Skövde i en insändare.
När vi blir äldre så ska en god och säker äldreomsorg vara lika given som en god och säker sjukvård när vi blir sjuka säger Socialdemokraterna i Skövde i en insändare. Foto: JESSICA GOW / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Tack Rutan, för din insändare i SLA den 16 juli. Nu kan vi inte svara upp för de politiker som har makten i vare sig region eller kommun då vi Socialdemokrater är i opposition i båda instanser. Men vi kan säga att vi i Skövdes Socialdemokrater har ett väldigt aktivt seniorutskott som säkerställer att äldrefrågor alltid är högt uppe på agendan.

Man kan ju hävda att ålder bara är en siffra men beroende på vilken ålder vi har så förändras våra behov. När vi blir äldre så ska en god och säker äldreomsorg vara lika given som en god och säker sjukvård när vi blir sjuka. Precis som all annan välfärd har äldreomsorgen ett jobb att göra för att klara av att kompetensförsörja sin verksamhet med kompetent och kunnig personal. Men Skövdes äldreomsorg uppnår inte en god kvalitet genom kortsiktiga budgetsatsningar på vare sig 5 eller 25 miljoner. En verksamhet som har en budget på dryga miljarden måste ledas fram med stabila förbättringar genom ett konstant fokus på brukarnas behov och goda arbetsvillkor för sin personal.

Kommunen måste vara en arbetsgivare som skapar trygga anställningar med en verksamhet i framkant, där man känner att man är värdefull och viktig som anställd. Vi måste förmedla att verksamheten är på väg framåt med vinden i ryggen, inte bara löser uppkomna problem där vi står och går. Den energin måste vi skapa tillsammans i alla led, från politiken till den som är närmast brukaren. Vi socialdemokrater vill att vår äldreomsorg ska ha den bemanning den behöver och vi ser att det inte är en dag för tidigt att se över våra faktiska behov och höja ambitionsnivån. För att vi ska kunna vara säkra på att äldreomsorgen finns där för oss alla när vi behöver den måste kommunen kunna erbjuda arbetstider och förutsättningar för att våra anställda ska kunna få sina livspussel att gå ihop. Har vi tur uppnår vi alla en hög ålder och den tiden i livet ska inte vara en tid att oroa sig för, det ska vara en tid att välkomna.

Socialdemokraterna i Skövde, genom Lene Lorentzen

Artikeltaggar

Insändare