Hoppa till huvudinnehållet

Brännberg (KD) svarar trio om regionråden

Publicerad:
Dagens sjukvårdssystem, baserat på 21 olika regioner, är inte hållbart, anser Conny Brännberg (KD).
Dagens sjukvårdssystem, baserat på 21 olika regioner, är inte hållbart, anser Conny Brännberg (KD). Foto: Roland Svensson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Insändartrion, Dernroth, Skarin och Nyman, riktar ännu en gång frågor till oss regionråd (insändare i SLA 19 juli).

Den senaste insändaren i SLA har rubriken ”Nu måste regionråden svara om framtiden”.

Jag har i flera tidigare inlägg klargjort den hållning som Kristdemokraterna har, men upprepar den gärna.

Vi anser att dagens sjukvårdssystem, baserat på 21 olika regioner, är inte hållbart. Sjukvården ska vara jämlik över hela landet. Därför anser vi att en stor vårdreform ska genomföras så att staten tar en sammanhållande roll och att en gemensam organisation bildas.

Detta innebär att jag går till val på att avskaffa regionerna i deras nuvarande form. De har tjänat i 160 år, men är inte ändamålsenliga längre. Om KD vinner valet och bildar regering med M kommer denna fråga att utredas. Om jag får fortsatt förtroende i höstens val kommer jag att fortsätta mitt engagemang för en utveckling av vården i Västra Götaland, med särskild tonvikt på Skaraborg. Det är inte acceptabelt att så många patienter får vänta i köer. Detta måste vi ta itu med vårdens organisation och om KD kommer i regeringsställning kommer första åtgärden att vara en nationell vårdförmedling.

Conny Brännberg (KD), regionråd

Artikeltaggar

Insändare