Hoppa till huvudinnehållet

Tipsy Bartender tog hem Treåringsstoet: ”Hon har det mesta”

Publicerad:
Frode Hamre-tränade Tipsy Bartender kördes till seger av Lars Anvar Kolle i den första V64-avdelningen på Axevalla. Det var Treåringsstoet och loppet var uppkallat efter Emelie Palema som vann Stochampionatet på 1980-talet.
Frode Hamre-tränade Tipsy Bartender kördes till seger av Lars Anvar Kolle i den första V64-avdelningen på Axevalla. Det var Treåringsstoet och loppet var uppkallat efter Emelie Palema som vann Stochampionatet på 1980-talet. Foto: Malin Albinsson

Tipsy Bartender vann ett av fredagskvällens huvudlopp Treåringsstoet när Axevallas trippeltrav sparkade igång.

– En häst med en lovande framtid för sig, sade segerkusken Lars Anvar Kolle efter vinsten i den första V64-avdelningen.

På fredagen drog Axevallas trippeltrav i gång.

Det blev frisk körning i jakten på de 100 000 kronor som stod på spel i Treåringsstoet som inledde V64-spelet.

Danske Bo Westergård valde initialt att svara ledningen bakom Hallöjsa Vang när han fick press av Dixiechick Hanover.

Den sistnämnda tränas och kördes av Frode Hamre och det var en häst från samma stall som därefter utmanade om befälet och lyckades erövra den positionen.

Var rask i benen

Lars Anvar Kolle kuskade bakom amerikanskfödde Tipsy Bartender som var rask i benen och kontrollerade loppet med lätthet.

– När de hade öppnat så pass tufft i början ville jag fram och ställa en fråga. Hon är stark, rejäl och gjorde ett väldigt bra lopp idag. Hon har det mesta som en bra häst behöver och har en lovande framtid för sig, sade Lars Anvar Kolle i Axevallas vinnarcirkel.

Hallöjsa Vang blev tvåa och Lollo Trot lade beslag på tredjeplatsen.

Spurtade ner allt

I vintras var Ikaros Sisu en av de större snackhästarna i svensk travsport, men efter att inlett året med två sämre prestationer var han allt annat än lätt att taxera inför fredagskvällens fyraåringslopp.

I en tempostark tillställning kom dock hästen till sin rätt och växlade ner sina konkurrenter via ett häftigt slutvarv och hästen gick snabbast över upploppet.

– Han har haft problem med sina blodvärden och då finns det inga hästar som går något. Idag blev loppet bra för vår del och jag tycker verkligen att det här är en riktigt bra häst. Han har styrka och löpskallen som krävs, sade Thomas Uhrberg som satt i sulkyn och även tränar hästen.

Kattens lek med råttan

Det var kattens lek med råttan när Best ofdream Trio vann femåringsloppet. Efter att härdats mot elithästar under senvåren och början av sommaren gick den italienskfödde hästen ner i klass och var aldrig när att släppa någon förbi sig framme i tät.

V64-spelet avslutades med seger för Peter Arnqvist-tränade Dali Pagadi i B-tränarpriset innan Ulf Stenströmers Borups Tornado svepte fältet i styrkeprovet Axevalla Maraton och vann med klar marginal med Björn Goop i sulkyn.

Trippeltravet på Axevalla fortsätter med V75-tävlingar på lördagen.

På söndag är det extra V75 med finalen i Stochampionatet som det stora huvudnumret.

Artikeltaggar

Trav

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.