Hoppa till huvudinnehållet

Milligan’s School slog till igen – vann Axevallalöpningen för tredje gången

Publicerad:
Milligan’s School vann på lördagen Axevallalöpningen för tredje gången. Foto: Malin Albinsson

För tredje gången tog Stefan Melanders Milligan’s School hem lördagens sportsliga höjdpunkt Axevallalöpning.

Nioåringen blandar och ger i sina prestationer, men går aldrig att räkna ut.

Efter en sämre vårsäsongen har han åter tänt till under sommaren och nu kom första segern sedan mitten av februari.

Körande Mats E Djuse satte allt på ett kort, bombade till tät och höll ett dugligt tempo hela vägen. Favoriten Admiral As sällskapade på hans utsida halvvägs in i loppet, men var utan chans att ta sig förbi.

– Riktigt kul. Det var första gången jag körde honom, men jag har sett honom hur mycket som helst. Han är väldigt bra när han får springa i ledningen eller utvändigt. Det kändes att det var en klasshäst, sade Mats E Djuse.

Segertiden skrevs till 1.11,5a/2 640 meter viket innebar att Milligan’s School raderade ut sin svenska rekord – satt vid seger i samma lopp ifjol – med en tiondel.

– Han blir faktiskt bara tuffare och tuffare att hålla på med numera. Idag fick vi till och med sela på honom utanför stallet för han viftade och for med benen, sade tränarsambon Catarina Lundström.

Fin sommarform

Jägersrotränaren Preben Sövik har visat fin sommarform på sitt stall och räknade nu hem en V75-seger med Bottnas Idol.

Framme i tät ökade han farten succesivt i det tre varv långa loppet och höll undan till knapp vinst före raketspurtande Hefner Am.

– Planen var att öka efter hand. Jag hade lite svårt att få fart på honom i början, men såg att de tittade på varandra där bak och undrade vem av de andra som skulle göra något. Han är den starka typen av sig och hinner inte med över kortare distanser på sommaren. Han är långt ifrån bottnad idag. Det här är min första V75-seger som tränare och jag var dessutom tvåa i ett annat V75-lopp här under dagen; det känns stort, sade Preben Sövik.

Santos de Castella segrade

I Bronsdivisionen blev det seger för Santos de Castella, uppfödd av Mikael och Birgitta Forsmoo från Tidaholm.

Femåringen finns i Jörgen Westholms regi och han satsade allt på ett kort, nådde ledningen och kontrollerade varje meter av loppet.

– Det här var välförtjänt. Han har samlat ihop till den här segern, sade Jörgen Westholm.

Artikeltaggar

Trav

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.