Hoppa till huvudinnehållet

Ställer ut fotografier med ord, känsla och oväntade tekniker

Publicerad:
Hans Sjöberg och Alvar
Hans Sjöberg och Alvar Foto: Åsa Lord

FKK:s medlemsutställning i lokalerna på Kärleksstigen pågår för fullt. Den här veckan visas fotografier av Krister Löfving samt posei & fotografi av Alvar Lindman och Hans Sjöberg.

Denna fjärde medlemsutställning, som visas fram till 2 augusti och är öppen mellan klockan 14 och 18, bjuder dels på ett samarbete mellan Hans Sjöberg och Alvar Lindman, samt fotokonst signerad Karlsborgs fotoklubbs ordförande Krister Löfving.

– Vårt samarbete handlar om att hitta bilder till dikterna som inte motsvarar orden, utan känslan. Dessutom finns en bild här av fotografen Anders Åkesson, som jag har fångat i ord - ett foto taget på Irland år 1955. En fantastisk bild med en rolig historia till, berättar Hans Sjöberg.

Utställningen visar även upp exempel från samarbetspartnernas senaste bok, tankestänk, som förhoppningsvis får en uppföljare.

– Sedan har jag ett antal fotografier som har förändrats genom att gå från analoga till digitala och tillbaka igen, på lite olika sätt, förklarar han.

Resultatet är en serie bilder, vissa tagna redan på 60-talet, som inte liknar något annat. Men det är ju just det som är det fina med konst - det finns inga egentliga regler och det oväntade eller oplanerade kan ge upphov till det som gör ett mästerverk.

Från analogt till digitalt ger oväntade och spännande resultat.
Från analogt till digitalt ger oväntade och spännande resultat. Foto: Åsa Lord
Fotoklubbens Krister Löfving visar bilder från bland annat Kuba.
Fotoklubbens Krister Löfving visar bilder från bland annat Kuba. Foto: Åsa Lord
Fotografi av Hans Sjöberg.
Fotografi av Hans Sjöberg. Foto: Åsa Lord
Fotografi av Krister Löfving.
Fotografi av Krister Löfving. Foto: Åsa Lord

Artikeltaggar

KarlsborgNöje/Kultur

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.