Hoppa till huvudinnehållet

80-åriga kvinnan återfunnen – hittades på pizzeria efter tips

Publicerad:
Reporter Lisa Bring
Lisa Bring
lisa.bring@mariestadstidningen.se
Reporter Jesper Ottoson
Jesper Ottoson
jesper.ottoson@sla.se
OBS: Arkivbild.
OBS: Arkivbild. Foto: Lisa Olaison

En dement kvinna i 80-årsåldern har varit försvunnen från ett boende i Tidaholm sedan i går, tisdag. I sökandet användes bland annat helikopter.

Vid 18-tiden meddelade polisen att kvinnan är återfunnen på en restaurang och välbehållen. Hon hittades tack vare tips från allmänheten.

Under natten till onsdag har personal på ett boende i Tidaholm larmat polisen om att de saknat en av de boende på hemmet. Den försvunna är en kvinna i 80-årsåldern som har en sjukdomsbild och hon hade inte setts till sedan tisdagseftermiddagen.

Tagit hjälp av helikopter

Personal från hemmet har tillsammans med väktare sökt i närområdet utan resultat. Under natten och morgonen har polis sökt av området med hund. Polisen tog även hjälp av helikopter i sökandet.

Vid 18-tiden kunde polisen meddela att kvinnan är tillbaka på boendet och välbehållen. Tips från allmänheten gjorde att polisen kunde lokalisera henne på en pizzeria i centrala Tidaholm. Då hade hon varit försvunnen i drygt ett dygn.

Polisen sökte innan dess i närområdet på platser där man bedömde att hon kunde befinna sig.

– Det är alltid svårt med försvinnanden kopplat till den här sjukdomsbilden. Hon kan vara på en helt annan plats, tagit buss eller tåg eller vad som helst, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Hur viktigt är det att agera fort, med tanke på sjukdomsbilden?

– Det är alltid viktigt att agera fort. Men med tanke på åldern också och att hon har varit borta ett dygn snart så är det självklart viktigt att hitta henne så fort som möjligt.

”Sökdelen är avslutad”

Strax efter klockan 15.00 på onsdagseftermiddagen avslutade polisen den aktiva sökinsatsen.

– Nu fanns det inga fler konkreta sökområden kvar, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i Väst, vid 16.30-tiden på tisdagen.

Den lokala polisen jobbade då vidare med de uppgifter och tips som kommit in. Kvinnan kunde senare på onsdagseftermiddagen hittas välbehållen på en pizzeria i Tidaholm, tack vare tips som kommit in.

Artikeltaggar

Brott & blåljusTidaholm

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.