Hoppa till huvudinnehållet

Steffos ”galna” golfregler på Knistad: ”Vill se färre pinnar i röven”

Publicerad:
Steffo Törnquist och Niklas Strömstedt arrangerade på fredagen ”The Battle of Knistad”. En del av golfveckan på Knistad, men med galna och avslappnade regler. Foto: Per Engelbrektsson

Du får både sparka och kasta bollen under rundan. När Steffo Törnquist arrangerar tävling på egna golfbanan Knistad vill han se ”färre pinnar i röven”.

Sedan 2019 är programledaren på TV4 även delägare och styrelseordförande i Knistad i Skövde AB.

Golfintresset har funnits i många år, men när han och kompisen Niklas Strömstedt arrangerar golftävling är det en avslappnad attityd till spelet som predikas.

– Många som är med i dag spelar fyra-fem tävlingar per år med vanliga regler, men här vill vi erbjuda något annat. Det ska vara avslappnat och kul, säger artisten Niklas Strömstedt, också han hängiven golfare.

Nya regler varje år

De har arrangerat tävlingsformen på sin hemmabana, Fågelbro Golf & Country Club, under några år. Förra året tog de konceptet till Knistads golfvecka.

– Deltagarna tyckte det var jättekul och många är tillbaka i år, säger Steffo.

Han önskar att golfen ska spelas med mer avslappnad attityd och för att det är skoj. Han vill se färre strama paragrafryttare med ”pinnar i röven” som han uttrycker det.

Tävlingen utvecklas varje år med nya regler. En nyhet i år var möjligheten att ångra ett slag. Genom att skrika ”Uggla” inom fyra sekunder efter ett misslyckat slag kunde spelarna skaffa sig möjlighet att slå om slaget.

Bara järnsjuan

En hyllning till artisten Magnus Uggla kan man ana. När Niklas Strömstedt och Steffo Törnquist redogjorde för reglerna för deltagarna avslöjade de att Uggla brukar skrika ”akta” i stället för ”fore”.

Andra ”regler” var möjligheten att spela hål sju med endast en järnsjua vilket gav bonuspoäng. Du fick också kasta bollen en gång och sparka den två gånger under rundan.

Mycket att hålla reda på för deltagarna som hade en heldag att se fram emot.

– Det blir aftergolf och sedan middag med prisutdelning, förklarade Steffo.

”Du får kasta bollen, men bara en gång.” Niklas Strömstedt och Steffo Törnquist går igenom reglerna med deltagarna.
”Du får kasta bollen, men bara en gång.” Niklas Strömstedt och Steffo Törnquist går igenom reglerna med deltagarna. Foto: Per Engelbrektsson

Ser framåt

Efter två år präglade av pandemin ser han fram emot att utveckla Knistad herrgård ytterligare.

– I två år har jag och patron (huvudägaren Dan Persson) pratat om hur vi ska klara oss genom pandemin vilket vi lyckats bra med. Vi har kunnat behålla vår personal och i år ser siffrorna bra ut igen. Nu pratar vi istället om att fortsätta med våra visioner för framtiden.

Visionerna har stått på paus under pandemin, men Steffo Törnquist säger att planerna på att skapa fler bostäder i området och utveckla herrgården genom att bygga till en spaanläggning fortfarande finns kvar.

– Spasatsningen är förberedd, men vi tittar på finansieringen och hur vi ska lösa den.

Steffo Törnquist och Niklas Strömstedt värmde upp med att putta på 18:e green. Förra året var Niklas bäst av de två. Något som Steffo ”inte mindes”.
Steffo Törnquist och Niklas Strömstedt värmde upp med att putta på 18:e green. Förra året var Niklas bäst av de två. Något som Steffo ”inte mindes”. Foto: Per Engelbrektsson

Artikeltaggar

Fritid och livsstilKnistad HerrgårdKnistad hotellSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.