SMHI varnar för åskoväder i Skövde: ”Sitt tryggt inomhus”

Publicerad:
Genrebild. Foto: Stian Lysberg Solum

I kväll rör sig kraftiga regn- och åskskurar in över Skövde.

Nu går SMHI ut med en gul vädervarning.

– Det kan bli ett ganska hyfsat skådespel om man sitter tryggt inomhus och tittar ut genom fönstret, säger Erik Höjgård-Olsen, meteorolog på SMHI.

De lokala variationerna kommer att vara stora och var den kraftigaste åskan väntas hamna är svårbedömt, rapporterar SMHI.

Det är även risk för lokalt stora regnmängder på kort tid och tillfälligt mycket hårda vindbyar.

– Vi utfärdar ingen varning för skyfallsliknande regn, men med det sagt väntar vi hyfsade mängder lokalt. Det kan komma uppemot 30 millimeter i Skövde under kvällen, säger Erik Höjgård-Olsen på SMHI.

I samband med åskskurarna finns risk för störningar i elförsörjningen och lokala översvämningsproblem. En gul vädervarning för åskoväder har utfärdats i Skövde.

Varningen gäller från klockan 16.00 till klockan 23.00 i kväll.

– Skurarna ser ut att dra bort under småtimmarna. Så när vi vaknar upp i morgon bitti borde det ha passerat, fortsätter Erik Höjgård-Olsen.

Artikeltaggar

Erik Höjgård-OlsenSkövdeSMHIVäder

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare